Deserturi Rețete vegetariene

Torta di mele

Am început seria de toamnă! Știți cum fashion bloggerii își etalează și își scot în ochii oamenilor ținutele lor de toamnă? Așa și eu cu astea ale gurii 🙂

Prăjitură de mere care are foarte multe denumiri în funcție de fiecare țară și cultură, și se face în diferite moduri și procedee mai complexe sau mai simple. Eu am pregătit o variantă italiană.

Torta di mele este un desert clasic italian făcut în casă. Un tort dens, umed și pufos. El în varianta sa originală trebuie să aibă lămâie, coajă și suc, însă eu l-am adaptat pe sezon și am înlocuit lămâia cu scorțișoara.

Ingrediente:

  • 750g mere decojite, cu semințele scoase și tăiate cubulețe mici
  • 250g făină
  • 150g lapte
  • scorțișoară
  • 200g zahăr
  • 100g unt topit și răcit
  • 2 ouă
  • praf de copt

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Într-un bol batem ouăle cu zahărul până devin spumoase și cremoase.
  3. Adăugăm pe rând untul topit și laptele, iar făina, praful de copt și merele, le incorporăm cu o spatulă.
  4. Tapetăm o tavă rotundă de 23-25cm diametru cu o foaie de copt pe fund și ungem marginile cu unt.
  5. Punem în tavă compoziția de tort și îl băgăm la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40-50 minute sau până trece testul scobitorii și este auriu pe deasupra.
  6. Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.
  7. Servim tortul presărat cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Cu drag The Teenager Cook!

1 comentariu

Comentariile sunt închise.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]