Deserturi

Tartă cu rubarbă și cremă de vanilie 2022

Fani rubarbă, avem? Cu siguranță eu sunt printre ei! Pentru că este sezonul rubarbei, eu vă prezint o rețetă de tartă cu rubarbă în combinație cu cremă de vanilie foarte delicioasă.

Tarta aceasta este pentru cei care mănâncă deserturi dulci-acrișoare! Crema de vanilie stă în balanță cu gustul și aroma rubarbei din tartă.

Mereu când este sezonul rubarbei, perioada aprilie-mai-iunie, propun să profitați de ea! Puteți face foarte multe lucruri cu rubarba, chiar și suc/compot! Pe blog mai am o rețetă, care, ce să vezi, este tot de tartă cu rubarbă și vanilie, doar că crema își schimbă locul 🙂 Tartă cu rubarbă și cremă de vanilie 2021

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

VIDEO – TARTĂ CU RUBARBĂ

Ingrediente:

Blat

  • 125g unt
  • 165g zahăr
  • 2 ouă
  • 250g făină
  • 125ml lapte
  • 250g rubarbă spălată și tăiată felii

Crema de vanilie

  • 2 ouă
  • 50g amidon
  • 300ml lapte
  • 70g zahăr

Mod de preparare:

  1. Pentru cremă amestecăm într-o oală mică ouăle cu zahărul și amidonul foarte bine să nu formăm cocoloașe, iar puțin câte puțin incorporăm laptele și punem oala pe foc. Amestecăm încontinuu până devine o cremă groasă și formează bulbuci la suprafață. La final punem esența de vanilie. Punem crema deoparte și lăsăm să se răcorească.
  2. Într-un bol mixăm untul cu zahărul până devine o cremă pufoasă. Adăugăm pe rând ouăle până se omogenizează.
  3. La final, cu o spatulă incorporăm făina și praful de copt, iar puțin câte puțin punem laptele până obținem o compoziție omogenă și fină.
  4. Pregătim o tavă cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă rotundă de 25cm diametru).
  5. Împărțim compoziția în două. O parte o punem la baza tăvii peste care punem crema și bucățile de rubarbă. Peste crema de vanilie și rubarbă punem compoziția de blat rămas și nivelăm frumos. Dăm tava la cuptor pentru 50-60 minute la 170 de grade C.
  6. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.

Servim ca atare, dar vă sugerez să încercați cu înghețată, de preferat de vanilie sau fructe de pădure.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – TARTĂ CU RUBARBĂ

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]