Deserturi Rețete vegetariene

Galette cu cremă de brânză și prune

cod voucher: X8ZYSG1

O tartă mai simplă și foarte gustoasă nu există!

Tartă rustică cu un aluat gata făcut din comerț de foietaj și o cremă de brânză alături de fructe ușor acrișoare.

Acest galette se poate prepara cu crema de brânză din rețetă, însă se poate omite și păstra doar fructele care, la cuptor, își vor lăsa sucul și sosul lor propriu. Astfel devine un desert extrem de simplu și gustos.

Am pregătit și un video pe care l-am atașat după rețetă și care o să vă ajute foarte mult în montajul tartei. – vezi video –

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • 1 foaie de foietaj
  • 3 ouă
  • 150g zahăr
  • 250g brânză de vaci
  • 70g făină
  • esență de lămâie și fistic/vanilie
  • prune sau orice alte fructe

Video – Mod de preparare:

  1. Întindem foaia de foietaj și o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Într-un castron amestecăm ouăle cu zahărul, brânza de vaci, făina și esențele.
  3. Punem crema în mijlocul foii de foietaj, iar peste cremă punem fructele.
  4. Închidem tarta cu aluatul de pe margini, dar să nu acoperim în totalitate fructele.
  5. Ungem aluatul cu puțină apă și presărăm zahăr.
  6. Dăm tarta la cuptor pentru 30-35 minute sau până devine aurie și crocantă.
  7. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
  8. Servim cu o cupă de înghețată sau ca atare.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – GALETTE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI PRUNE – VIDEO

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]