cod voucher: X8ZYSG1
Știați că în perioada carantinei s-a făcut foarte mult rețeta de Banana Bread de oamenii din lumea întreagă?
Eu am refăcut rețeta, am venit cu o tușă personala asupra ei la gust și la aspect. Am folosit o tavă Bundt care să îi ofere o înfățișare de sărbătoare.
Astfel de rețete făceau și bunicile noastre când bananele începuseră să apară, bineînțeles, acesta fiind atunci prăjitură/tort de sărbătoare, nu foarte accesibil, ca în momentul de față!
Pun pariu că fiecare are trei banane acum în casă, care sunt prea coapte și nu vă plac! Asta e o rețetă în care le puteți folosi și nu irosi!
Spor!

Ingrediente:
Chec
- 3 ouă separate
- 3 banane bine coapte
- 300g zahăr
- 300g făină
- 100g nuci măcinate
- 1 praf de copt
- 170 ml ulei
- esență de vanilie
- unt pentru uns
Glazură/decor
- 100g ciocolată neagră + 50g frișcă lichidă
- 50g ciocolată albă + 25 frișcă lichidă
- coacăze/afine/căpșuni
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul.
- Într-un castron mare pasăm bananele cu o furculiță și adăugăm 250g zahăr, esența și uleiul.
- Într-un alt castron, cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă, apoi adăugăm restul de zahăr și gălbenușurile.
- În castronul cu banane, punem câte o lingură pe rând de albușuri și nucile măcinate amestecând și incorporând până la sfârșit toată compoziția de albușuri și nuci.
- Cu ajutorul unei spatule, incorporăm făina și praful de copt, obținând o compoziție omogenă.
- Tapetăm tava Bundt cu unt pe toată suprafața. Dacă nu aveți o tavă Bundt, puteți folosi 2 tăvi de chec/cozonac pe care le tapetați cu hârtie de copt. Punem compoziția de chec în tavă și o băgăm la cuptor în funcție de tavă: Bundt 55-60 min sau tavă de chec/cozonac: 45 min sau până trece testul scobitorii.
- Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
- Glazura: În două castroane punem cele două tipuri de ciocolate și cantitatea de frișcă aferentă fiecăreia și băgăm la microunde pentru maxim un 1 minut. Scoatem și amestecăm, obținând o glazură omogenă și lichidă.
- După ce checul cu banane s-a răcit, punem prima dată glazura de ciocolată neagră, apoi cea albă pe care o punem cu ajutorul unei linguri în linii/dungi precum în poză.
- Dăm la frigider pentru cel puțin 1 oră și servim cu fructe de pădure.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
