Tartă sofisticată cu mascarpone, smochine și ciocolată este perfectă pentru această perioadă în care smochinele sunt coapte, ușor de găsit în magazine și sunt mai ieftine decât în extra-sezon.
O tartă delicioasă care merită încercată cel puțin o dată în viață! Cu această tartă puteți să impresionați foarte ușor și nu o să dați greș. Desigur această rețetă poate fi făcute și cu alte fructe, nu doar smochine.


Ingrediente:
Crustă
- 270g biscuiți măcinați
- 80g unt topit
- 80ml lapte
Cremă
- 100g mascarpone
- 150g frișcă lichidă
- 50g zahăr pudră
- esență de vanilie
- 4-5 linguri dulceață de smochine (sau o dulceață făcută instant din 4-5 smochine și 50g zahăr, pe foc, 5-6 minute)
Glazura de ciocolată
- 100g ciocolată albă
- 100g frișcă lichidă
Mod de preparare:
- Pregătim o tavă rotundă de 23-26cm, o tapetăm pe fund cu hârtie de copt.
- Într-un bol amestecăm biscuiții, untul și laptele până se formează un nisip umed.
- Punem compoziția de biscuiți în tavă și ii aplatizăm, uniformizăm și nivelăm atât pe fundul tăvii cât și pe margini cu o lingură sau cu fundul unul pahar plat. Băgăm tava la frigider și ne ocupăm de creme.
- Batem frișca spumă tare cu mascarpone și zahărul pudră. Împărțim compoziția în două părți egale, în două boluri. Într-un bol amestecăm frișca cu dulceața de smochine, iar în altul cu esența de vanilie.
- Scoatem tava cu crusta din frigider. Peste crustă punem primul strat de cremă cu dulceața de smochine (uniformizăm frumos crema cu o spatulă), urmând să punem al doilea strat cu crema cu vanilie. Băgăm tarta în frigider.
- În timpul în care tarta este la frigider ne pregătim ciocolata. Punem o oală cu apă pe foc mic-mediu. Într-un castron termorezistent, pe mărimea vasului pe care l-ați pus pe foc, punem ciocolata alba și frișca. Punem castronul peste oală și amestecăm din când în când până se topește complet. După ce s-a topit, luăm castronul de pe aburi și mai amestecăm 5-10 minute să se răcorească.
- Scoatem tarta din frigider și punem peste cremă ciocolata topită. Băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Când tarta s-a răcit complet, putem să o decorăm după bunul plac.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
