Deserturi

Cremă de zahăr ars cu banane

Ce poți să faci cu bananele care au așteptat de ceva timp să fie mâncate? Această cremă de zahăr ars cu banane este perfectă.

Pe lângă faptul că este delicioasă, se prepară foarte repede și ușor, și ai nevoie doar de un blender în care mixezi toate ingredientele.

Această cremă de zahăr ars diferă de cea originală, are un gust intens de banane și o textură diferită, ușor poroasă.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Video – Cremă de zahăr ars cu banane

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • 4 banane
  • 2 ouă
  • 500ml lapte
  • esență de vanilie
  • 100g zahăr, dacă vi se pare mult zahăr, scădeți la 75g

Mod de preparare:

  1. Pentru acest desert avem nevoie de un blender.
  2. Într-un blender punem bananele decojite, ouăle, jumătate din cantitatea de lapte și esența de vanilie. Mixăm și pasăm totul foarte bine, iar la sfârșit adăugăm și restul de lapte. Mai pulsăm de 2-3ori.
  3. Într-o crăticioară mică, ardem zahărul la foc mic. Zahărul se arde la foc mic până devine arămiu. Se încearcă pe cât posibil să nu amestece în el, ci doar să agităm puțin de crăticioară. Atenție pentru că zahărul se arde foarte repede pe marginile crăticioare.
  4. Zahărul ars îl turnăm imediat după ce l-am luat de pe foc într-o tavă. Eu am folosit o tavă/formă de chec Bundt. Am încercat să distribui zahărul ars pe toată suprafața formei.
  5. După ce am pus zahărul ars, am pus în formă și compoziția de cremă.
  6. Forma am pus-o într-o altă tavă în care am pus apă. Am acoperit forma cu folie de aluminiu și am dat-o la cuptor pentru 50 minute.
  7. Când scoatem din cuptor, lăsăm desertul să se răcească complet înainte de al întoarce pe o farfurie. Atenție când întoarceți pentru că este mult sos de zahăr ars. Folosiți o farfurie cu margini și ușor adâncă.

Savurăm!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Video – Cremă de zahăr ars cu banane

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]