În perioada asta a fost în vogă celebrul desert „Cinnamon Rolls”, doar că varianta mult mai pufoasă, cu o dificultate mai ridicată, însă efortul merită depus pentru un astfel de dulce.
Eu acum vin cu o variantă mult mai ușoară și mult mai rapidă decât vă vine să credeți, de asemenea, foarte la îndemână. Într-adevăr, rezultatul nu este la fel de pufos, însă vă garantez că este la fel de aromat, puțin mai crocant, dar care se topește în gură de la prima îmbucătură 🙂
Un snack perfect pentru serile relaxante de toamnă, și cu un miros specific și blând care înmiresmează casa de cum le-ai băgat în cuptor.


Ingrediente:
- 1 foaie de foitaj (la Lidl, la secțiunea de congelate găsiți un pachet de foitaj cu două foi, de foarte bună calitate)
- 60g unt topit și răcit
- 4-5 linguri de zahăr
- 1-2 lingurițe de scorțișoară
Mod de preparare:
- Întindem foaie de foitaj, cu ajutorul sucitorului mai lungim de aluat încă puțin cât ne permite.
- Ungem untul topit pe toată suprafața foii.
- Amestecăm zahărul și scorțișoara într-un castron.
- Presărăm zahărul cu scorțișoara peste toată foaia de foitaj unsă cu unt.
- Rulăm foaia pe lățime.
- Tăiem câte un rulou de aproximativ 6 cm. Tăiați o rulourile de o mărime moderată. Mie mi-au ieșit 18 rulouri cu scorțișoară.
- Băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 minute sau până culoarea devine aurie.
- Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
- Putem servi rulourile cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!



[…] Citește în continuare […]