Deserturi

Chec Bundt cu banane

Știați că în perioada carantinei s-a făcut foarte mult rețeta de Banana Bread de oamenii din lumea întreagă?

Eu am refăcut rețeta, am venit cu o tușă personala asupra ei la gust și la aspect. Am folosit o tavă Bundt care să îi ofere o înfățișare de sărbătoare.

Astfel de rețete făceau și bunicile noastre când bananele începuseră să apară, bineînțeles, acesta fiind atunci prăjitură/tort de sărbătoare, nu foarte accesibil, ca în momentul de față!

Pun pariu că fiecare are trei banane acum în casă, care sunt prea coapte și nu vă plac! Asta e o rețetă în care le puteți folosi și nu irosi!

Spor!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

Chec

  • 3 ouă separate
  • 300g zahăr
  • 300g făină
  • 100g nuci măcinate
  • 1 praf de copt
  • 170 ml ulei
  • esență de vanilie
  • unt pentru uns

Glazură/decor

  • 100g ciocolată neagră + 50g frișcă lichidă
  • 50g ciocolată albă + 25 frișcă lichidă
  • coacăze/afine/căpșuni

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Într-un castron mare pasăm bananele cu o furculiță și adăugăm 250g zahăr, esența și uleiul.
  3. Într-un al castron, cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă, apoi adăugăm restul de zahăr.
  4. În castronul cu banane, punem câte o lingură pe rând de albușuri și nucile măcinate amestecând și incorporând până la sfârșit toată compoziția de albușuri și nuci.
  5. Cu ajutorul unei spatule, incorporăm făina, obținând o compoziție omogenă.
  6. Tapetăm tava Bundt cu unt pe toată suprafața. Dacă nu aveți o tavă Bundt, puteți folosi 2 tăvi de chec/cozonac pe care le tapetați cu hârtie de copt. Punem compoziția de chec în tavă și o băgăm la cuptor în funcție de tavă: Bundt 55-60 min sau tavă de chec/cozonac: 45 min sau până trece testul scobitorii.
  7. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
  8. Glazura
  9. În două castroane punem cele două tipuri de ciocolate și cantitatea de frișcă aferentă fiecăreia și băgăm la microunde pentru maxim un 1 minut. Scoatem și amestecăm, obținând o glazură omogenă și lichidă.
  10. După ce checul cu banane s-a răcit, punem prima dată glazura de ciocolată neagră, apoi cea albă pe care o punem cu ajutorul unei linguri în linii/dungi precum în poză.
  11. Dăm la frigider pentru cel puțin 1 oră și servim cu fructe de pădure.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
@iambogdybogdan on Instagram

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]