cod voucher: X8ZYSG1
Banana Tart Tatin este o tartă care se prepară ușor și rapid, dar care este elegantă și foarte văratică.
Tarte Tatin, numită după surorile Tatin care au inventat-o și au servit-o în hotelul lor ca fel de mâncare semnătural, este o patiserie în care fructele sunt caramelizate în unt și zahăr înainte ca tarta să fie coaptă. Are originea în Franța, dar s-a răspândit în alte țări de-a lungul anilor. Wikipedia (Engleză)
De asemenea, fructele pe care le puteți folosi la această tartă sunt foarte multe, precum: piersici, pere, mere, ananas, nectarine.
Mierea pe care eu am folosit-o este de la Taxiul cu Miere care produce produse apicole 100% naturale. Dacă sunteți din Sibiu și vreți să încercați o miere și sortimente noi în sfera apicolă pe piața locală, intrați pe pagina de Facebook și comandați!*

Ingrediente:
- 1 foaie de foietaj – 400g de aluat
- 70g zahăr
- 60g miere de la Taxiul cu Miere
- 100g unt
- o jumătate de linguriță scorțișoară
- 3-4 banane tăiate felii sau orice alte fructe
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul.
- Folosim o tigaie care poate fi folosită și în cuptor – de obicei cele cu mâner din metal
- Punem tigaia pe foc mic, topim untul.
- Peste unt punem zahărul și mierea. Amestecăm până se topesc.
- Adăugăm scorțișoara și mai lăsăm 1 minut.
- Oprim focul și punem feliile de banane peste compoziție – le puteți aranja în ordine! Atenție să nu vă ardeți cu compoziția care este defapt un caramel.
- După ce am așezat bananele punem foaia de foietaj. Marginile, încercăm, să le introducem sub compoziția lichidă.
- Băgăm tigaia la cuptor pentru 30 minute sau până aluatul devine pufos și auriu.
- Scoatem din cuptor și lăsăm 5-6 minute să se relaxeze, răcorească.
- După ce s-a răcorit cu ajutorul unei farfurii mari răsturnăm tarta.
- Lăsăm să se răcească și putem servi cu înghețată.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
VIDEO – BANANA TART TATIN – MOD DE PREPARARE

*Acest articol conține plasare de produse