Mâncare Mic dejun/Brunch Pâini/ Aluaturi Snacks-uri

Tartă cu ceapă caramilizată, brânză Brie și roșii

cod voucher: X8ZYSG1

cod voucher: X8ZYSG1

Tarta cu ceapă caramelizată și cu un topping din brânzeturi și roșii este ceva de vis care oferă senzații papilelor gustative.

Această tarta este mai mult un aperitiv sau un snack care este perfect pentru diferitele sărbători și ocazii speciale, dar nu numai.

M-am jucat puțin cu rețeta, punând brânza Brie și roșiile împreună, iar bucățile de servit să fie mai ușor de ținut în mână astfel încât și să funcționeze mai bine ca aperitive.

Brânza Brie poate fi înlocuită cu orice alte brânzeturi – gorgonzola, brânză cu mucegai, cașcaval, telemea, brânză feta

Ceapa caramelizată este delicioasă și emană un miros care înmiresmează casa.

La această rețetă am pregătit și un video în care vă arăt pașii modului de preparare – vezi video

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • 500g ceapă curățată, spălată, tăiată solzișori
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 roșii tăiate felii
  • Brânză Brie sau orice alt brânzet care vă este la îndemână sau vă place
  • 1 foaie de foietaj – aprox. 400g de aluat

Video – Mod de preparare:

  1. Încingem o tigaie în care topim untul și punem ceapa.
  2. Lăsăm ceapa să se înmoaie și adăugăm sarea și zahărul.
  3. Procesul de caramelizare durează în jur de 10-15 minute.
  4. Lăsăm să se evapore lichidul și amestecăm din când în când.
  5. Când ceapa capătă o culoare arămie, bronzată, atunci este gata.
  6. Preîncălzim cuptorul.
  7. Întindem o foaie de foietaj din comerț și o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Pe toată suprafața foii de foietaj punem ceapa caramelizată, roșiile și brânza.
  9. Dăm la cuptor pentru 30-35 minute.
  10. Lăsăm să se răcorească și putem servi.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – TARTĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]