Deserturi

Prăjitură Trio cu ciocolată

Cine nu iubește ciocolata? Și mai ales deserturile cu muultă ciocolată? Probabil, sunt multi cărora nu le place, dar vreau să cred că sunt și mai mulți care sunt înnebuniți după ciocolată!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Cea mai gustoasă prăjitură cu ciocolată, simplă și rapid de făcut.

Cu prăjitura aceasta nu o să dai greși nici în bucătărie, nici cu cei care gustă.

Acest desert este compus dintr-un blat umed de cacao, ușor de pregătit peste care sunt așezate trei straturi de creme: Cremă albă din cremă de brânză, cremă de ciocolată cu lapte și o cremă cu ciocolată neagră.

Prăjitura Trio – rețeta video

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

Blat negru

  • 150g zahăr
  • 150g făină
  • 40g cacao
  • o jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 ouă
  • 60ml ulei
  • 50ml lapte
  • 150g iaurt grecesc
  • esență de vanilie

Cremă albă

  • 6g gelatină + 30g apă rece
  • 240g cremă de brânză
  • 60g zahăr pudră
  • 160g frișcă lichidă
  • 50g biscuiți oreo

Cremă ciocolată cu lapte

  • 6g gelatină + 30g apă rece
  • 200g ciocolată cu lapte + 60g frișcă – se topesc pe foc pe baie de aburi
  • 200g frișcă lichidă

Cremă ciocolată neagră

  • 6g gelatină + 30g apă rece
  • 200g ciocolată neagră + 60g frișcă – se topesc pe foc pe baie de aburi
  • 200g frișcă lichidă

Mod de preparare:

Blat negru

Amestecăm ingredientele uscate cu ingredientele umede. Amestecăm cu o spatulă foarte bine până se omogenizează. Punem compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 40x30cm. Dăm tava la cuptor pentru 40 min sau până trece testul scobitorii.

Creme

După ce blatul s-a răcit, pregătim cremele.

Gelatina granulată trebuie hidrată cu apă rece pentru 10-15 minute, iar înainte să fie incorporată în compoziție/cremă trebuie topită pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde, dar nu trebuie să se înfierbânte deoarece își pierde din proprietăți

Despre gelatină – a se ține cont
  1. Pentru primul strat de cremă amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră, frișca, gelatina hidratată și topită și biscuiți oreo sfărâmați. Întoarcem blatul cu susul în jos. Punem crema peste blat, o nivelăm și uniformizăm. Dăm tava la frigider 15 min.
  2. Pentru al doilea strat, topim ciocolata cu lapte împreună cu frișca pe baie de aburi. Lăsăm să se răcorească, adăugăm frișca și amestecăm bine cu un tel pentru a emulsiona frișca. La final adăugăm gelatina hidratată și topită. Peste crema de brânză venim cu crema de ciocolată cu lapte. Dăm tava la frigider pentru 15 minute.
  3. Pentru al treilea strat, topim ciocolata neagră împreună cu frișca pe baie de aburi. Lăsăm să se răcorească, adăugăm frișca și amestecăm bine cu un tel pentru a emulsiona frișca. La final adăugăm gelatina hidratată și topită. Peste crema de ciocolată cu lapte venim cu crema de ciocolată neagră. Dăm tava la frigider pentru 2 ore.

Tăiem după buna plăcere și savurăm!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]