Mâncare

Mâncare de mazăre cu carne de porc

O mânare caldă și gustoasă nu strică niciodată, nu-i așa?

Perfectă pentru un prânz copios și bogat în legume pe care poți să îl servești alături de o salată de murături! Se simte că a venit frigul!

Frescoverde oferă o gamă variată de legume proaspete congelate fără factori chimici. În mâncare se simte prospețimea tuturor legumelor și savoarea acestora.

VIDEO – MÂNCARE DE MAZĂRE

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 3 tije țelină apio
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 400g pulpă de porc
  • ardei iute
  • mazăre proaspătă congelată Frescoverde
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei de măsline
  • 300ml suc de roșii
  • 200ml bulion sau pastă de tomate
  • 300ml apă

Mod de preparare:

  1. Spălăm și curățăm toate legumele.
  2. Tăiem legumele în cubulețe mici si le punem într-un tuci(cratiță din fontă), cu excepția cartofilor pe care ii punem la final.
  3. De asemenea, pregătim și carnea de porc pe care o tăiem cubulețe.
  4. Punem cratița pe foc și călim legumele cu ulei pentru câteva minute până ceapa devine translucidă.
  5. Adăugăm carnea și o lăsăm să fiarbă în suc propriu 5-10 minute, pe urmă punem cartofii, bulionul, sucul de roșii, sarea, piperul, boia și apa. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 30 minute.
  6. După 30 minute punem mazărea proaspătă congelată, punem înapoi capacul și lăsăm apa să scadă aproape! complet. Putem să gustăm din carne și din carnea, iar dacă acestea sunt gata, luăm de pe foc.
  7. Servim această tocăniță cu niște murături bune.

*acest articol conține plasare de produse

*ad

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]