Mâncare Pâini/ Aluaturi Rețete vegetariene

Galette cu roșii și mozzarella

cod voucher: X8ZYSG1

Tartă rustică cu roșii de țară foarte gustoasă și uimitoare. Acesta este un mod simplu și elegant prin care poți să folosești roșiile mari, grăsane, cărnoase cu o mireasmă îmbietoare de țară.

În vara anului 2020, pe Instagram se desfășura un trend prin care toată lumea (cel puțin cei din zona de food, unii!) au făcut galette cu diverse umpluturi, de obicei umpluturi dulci cum ar fi afine, vișine, piersici, etc. Și eu am făcut un astfel de galette după rețeta Prăjiturelei cu umplutură de afine, guilty, a fost foarte bună :). Eu am venit cu altceva, dar asemănător. O tartă rustică sărată cu roșii și mozzarella cu care, să fiu sincer, nu am dat ochii pe Instagram, în momentul acela.

Acum câteva zile am primit multe roșii gigante, foarte bune și aromate, nu ca cele din comerț care au o formă perfectă, fără absolut nici un gust. Și am decis să fac rețeta asta. Puteți vedea în fotografii cât mari și frumoase sunt chiar dacă nu au o formă perfectă.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

Aluat

  • 300g făină
  • 160g unt cubulețe rece
  • 7-8 linguri de apă rece
  • sare

Umplutură

  • 1 bilă de mozzarella
  • 3-4 roșii colorate
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecăm făina cu untul până devine pesmet și nu mai există bucățele de unt în făină.
  2. Adăugăm lingurile de apă și frământăm câteva secunde pentru a se omogeniza și forma o bilă de aluat pe care o înfoliem și o băgăm la frigider pentru 30 minute.
  3. Între timp, spălăm și tăiem roșiile felii.
  4. Scoatem aluatul din frigider și îl întindem circa 30 cm diametrul (să lăsați mijlocul, centrul aluatul mai gros).
  5. În mijloc, rupem bila de mozzarella fâșii și punem fâșiile în centru (ca în poza de mai jos) rămânând margine. Peste mozzarella punem roșiile felii, le asezonăm cu sare și piper.
  6. Luăm marginile (ca in imaginea de mai jos) și acoperim o parte din roșii.
  7. Băgăm la cuptor pentru 1 oră 30 minute sau până nu mai este lichid în interiorul aluatului și devine aurie aluatul.
  8. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
  9. Servim la micul dejun sau ca prânz.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]