Un desert franțuzesc căruia nu ai cum să-i reziști! Partea crocantă a creme brulee este cea mai interesantă și fascinantă!
Crema de zahăr ars a ajuns un desert foarte popular datorită gustului său deosebit. Poate fi ornat cu frișcă, sau combinat cu vanilie, în modul tradițional.
Acest desert este o variantă pentru cei care țin post sau au o alimentație pe bază de plante. Este simplu, gustos și foarte asemănător creme brulee -ului original cu lapte și ouă.

Ingrediente:
- 500 ml lapte vegetal – eu am folosit lapte de migdale
- 100g zahăr – pentru cremă
- 50g amidon de porumb
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- zahăr pentru ars – decor
Mod de preparare:
- Într-un blender amestecăm/mixăm toate ingredientele, astfel încât să devină o compoziție omogenă.
- Turnăm compoziția într-o cratiță și o punem pe foc mediu.
- Amestecăm încontinuu până se îngroașă și face bulbuci la suprafață. Atenție să nu se prindă de fund.
- Punem compoziția îngroșată în formele pentru creme brulee în cantități egale si le băgăm la frigider pentru 1 oră.
- După 1 oră scoatem formele și presărăm zahăr peste ele, apoi cu o torță ardem zahărul (!dacă nu avem torță, băgăm formele la cuptor pentru 10-15 minute sau până se arde zahărul pe funcția grill )
- Savurăm creme brulee rece sau călduț, în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!

Super! Multumesc pentru idee. Chiar nu stiam ce dulce sa fac in Post. Faine rețetele
Mulțumesc frumos!