Deserturi Rețete vegane Rețete vegetariene Snacks-uri

Cobbler cu marshmallow, pere și piersici

Desertul perfect pentru vară EXISTĂ! Este un desert delicios, care se face foarte ușor și rapid.

Cobbler-ul este un desert de vară format dintr-o umplutură generoasă de fructe turnată într-un vas de copt acoperită cu un aluat de biscuite foarte gustos. Pentru aluat există foarte multe rețete, inclusiv rețete vegane.

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200g făină
  • 50g zahăr
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 210-215g smântână pentru frișcă (dacă vreți un desert vegan, adăugați smântână pentru frișcă din grăsimi vegetale, Meggle este un brand care face astfel de frișcă)

Pentru umplutură

  • 2 pere mari
  • 3 piersici
  • marshmallow
  • 1 lingură de amidon

Mod de preparare:

  1. Într-un castron amestecăm toate ingredientele pentru aluat, astfel încât să devină o compoziție omogenă.
  2. Aluatul nu trebuie frământat prea mult, imediat după ce acesta este compact, îl punem într-o folie alimentară, îi dăm forma unui salam și îl băgăm în congelator pentru 30 de minute.
  3. Fructele le spălăm, le scotem sâmburii și le tăiem felii, le punem într-un bol, iar peste acestea punem o lingură de amidon și amestecăm, astfel încât amidonul să acopere fructele.
  4. Pregătim o tavă/oală pentru cuptor de circa 25cm și punem fructele peste care punem marshmallow.
  5. Scoatem aluatul din frigider și tăiem felii groase de 3 cm. Luăm fiecare felie și le punem peste fructe pentru un aspect plăcut.
  6. Băgăm tava la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade Celsius, cu ochii pe ea pentru că se poate arde repede mai ales cu marshmallow.
  7. Scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcorească 15-20 minute.
  8. Cobblerul se poate servi rece sau cald cu înghețată.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]