Deserturi Rețete vegetariene

Cheesecake cu cireșe amare la cuptor

Un desert rapid și foarte gustos! Acest cheesecake are o textură foarte fină și un gust deosebit împreună cu cireșele amare pe care le-am păstrat în congelator din vară.

Este unul dintre cele mai bune și rapide deserturi pe care eu știu să le fac și care au un gust extraordinar.

Mai jos am postat și un videoclip pe YouTube în care eu am făcut acest Cheesecake și am prezentat pașii pe care trebuie să îi urmați.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

  • 30g lapte + 30g griș
  • 50g lapte
  • 850g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • puțin Amaretto (opțional)
  • 150g până la 200g zahăr – în funcție de cât de dulce vreți să fie
  • 110g făină
  • esență de vanilie
  • 250-300g cireșe/vișine (eu le-am avut păstrate în congelator din vară)
  • un cubuleț de unt pentru uns tava și 2-3 lg pesmet pentru tapetarea acesteia

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecăm laptele și grișul.
  2. Într-un castron mixăm împreună brânza de vaci, ouăle, zahărul și esența de vanilie și Amaretto(opțional) până devine o compoziție cremoasă.
  3. Incorporăm făina și mixăm în continuare până se omogenizează.
  4. Adăugăm cireșele/vișinele/stafidele/prunele în compoziție.
  5. Ungem o tavă rotundă (eu am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm) cu unt și o tapetăm cu pesmet pe toată suprafața.
  6. Punem compoziția în tavă.
  7. Băgăm la cuptor pentru 65 minute sau până trece testul scobitorii la 160-170 grade Celsius.
  8. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet (nu faceți ca mine :)))
  9. Servim cu zahăr pudră și cu dulceață dacă doriți.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]