Desert elegant, gustos și rapid.
Necesită doar câțiva pași de pregătire și puțină dragoste, astfel vei avea un desert delicios cu care să te mândrești.
Dacă iubești și ești fan cremă de zahăr ars cu siguranță te vei îndrăgosti de această prăjitură. Garantez!
Ingrediente:
Crema
- 6 ouă
- 100g zahăr
- es. vanilie
- 1 litru lapte
- sare
Zahăr ars
- 130g zahăr
Blat
- 2 ouă
- 40g zahăr
- 25g unt topit și răcit
- 50ml lapte
- 30g făină + 1 lingură cacao
Mod de preparare:
- Într-o crăticioară punem zahărul pe foc mic și îl lăsăm să se caramelizeze până capătă o culoare arămiu-deschis. Luăm zahărul caramelizat de pe foc și imediat îl turnăm într-o tavă de aprox. 30 cm (sau mai puțin) cu pereți înalți. Întindem caramelul pe toată suprafața fundului tăvii.
- Pentru cremă batem ouăle cu zahărul și sarea până devin spumă. Adăugăm esența de vanilie și lapte, amestecăm. Punem compoziția obținută în tava în care am pus caramelul.
- Pentru blat batem ouăle cu zahărul spumă, adăugăm untul topit, incorporăm făina și cacao, apoi laptele. Compoziția trebuie să fie omogenă și fără cocoloașe. Punem compoziția peste crema în tavă.
- Băgăm tava la cuptor pentru aprox. 40 min la 180 grade C. La coacere blatul și crema se vor separa, așa că nu trebuie să vă speriați când vedeți că puneți două lichide suprapuse.
- Scoatem din cuptor, lăsăm șă se răcorească, punem o farfurie peste tavă și întoarcem desertul cu susul-în-jos. Prăjitura ar trebui să fie bine texturată și delimitarea dintre blat și cremă să fie văzută.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!