Deserturi Rețete vegane Rețete vegetariene

Tartă de ciocolată vegană

Tartă pe care eu o iubesc în ambele variante, normală sau vegană. Este ușoară și simplă de pregătit, cu ingrediente sănătoase gluten-free, dar cu un gust elegant și gustos. Cremoasă, decentă și ciocolotoasă, este una din cele mai bune tarte.

Pe blog există câteva variante de tartă pe care le-am făcut și pot fi inspiraționale pentru cei vegani sau în devenire. Foarte multe persoane, în zilele acestea, își doresc să fie salvarea unei omeniri, a pământului (opinie personală) și trebuie să venim în ajutorul lor pentru a le satisface și lor papilele gustative.

Ingrediente:

Crustă:

  • 150g ovăz măcinat
  • 100g nuci/migdale măcinate fin
  • 50g zahăr
  • 30g cacao
  • 25g unt de cocos topit

Crema de ciocolată:

  • 300g ciocolată neagră cu peste 75-80% cacao
  • 250g lapte de cocos
  • esență de vanilie

Decor:

  • zmeură, cocos, fructe de pădure

Mod de preparare:

Crusta o preparăm amestecând toate ingredientele într-un bol și opținând un aluat sfărâmicios. Tapetăm o tavă rotundă (23-25 cm diametru) cu hârtie de copt. Punem compoziția în tavă nivelând și uniformizând pe toată suprafața și pe laterale. Băgăm tava la frigider până pregătim crema.

Crema de ciocolată este foarte ușor de pregătit. Într-o cratiță punem laptele de cocos* așteptând să se încălzească. Atingând gradul de fierbere, dăm focul la minim și adăugăm ciocolata și vanilia. Amestecăm și așteptăm să se topească ciocolata, apoi o luăm de pe foc.

Scoatem tava din frigider și turnăm încet crema de ciocolată peste crustă. Băgăm tarta la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Scoatem tarta din frigider și putem să decorăm cu ce dorim!

Poftă bună!

1 comentariu

  1. […] blog puteți găsi și alte tarte cu ciocolată: Tartă vegană cu ciocolată, Tarte au chocolat, Tartă cu ciocolată și pere poșate, Profiterol chocolate […]

Comentariile sunt închise.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]