Mâncare

Ruladă cu varză

Majoritatea dintre noi am mâncat tradiționalele plăcinte sau lichii „tecărite” cu varză pe care bunica le făcea în cuptorul cu lemne, din care ne delectam cu o foarte mare poftă. Eu am pregătit acest „dezmăț” sub o altă formă, una mai ușoară de înfulecat, însă nu la fel de delicioasă precum cea a bunicii, dar cu tente subțiri de nostalgie și amintire.

Ingrediente:

  • 400g de aluat de pâine (eu l-am luat gata făcut din Lidl congelat)
  • 500g varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • pastă de roșii/ suc de roșii/ roșii
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • opțional: ierburi aromatice (mărar, pătrunjel)

Mod de preparare:

Pentru început curățăm și spălăm legumele. Într-o cratiță punem ulei de măsline și călim ceapa tăiată cubulețe mici, iar apoi adăugăm varza tăiata sau dată pe răzătoarea mare împreună cu morcovul. Lăsăm la foc mic câteva minute amestecând, apoi adăugăm sucul de roșii, sarea și piperul. Lăsăm varza să fiarbă pentru 20-25 min, amestecând din când în când. Când varza este gata, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească pentru 30 de minute, cât să nu frigă la deget.

Preîncălzim cuptorul.

Ne ocupăm de aluat (dacă aluatul este deja întins îl mai întindem pe lungime puțin mai mult, iar dacă nu e întins, îl întindem, presărănd pe suprafața de lucru făină, de aprox 50×30 cm). Punem compoziția de varză călită peste aluatul de pâine pe toată suprafața întinsă și rulăm.

Punem rulada pe o foaie de copt și transferăm aluatul într-o tavă. Ungem aluatul cu puțin ulei de măsline.

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 min la treapta 2.

Scoatem rulada, o lăsăm la răcit, o tăiem și o savurăm! 😋💕

1 comentariu

Comentariile sunt închise.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]