Sezonul căpșunilor proaspete, dulci și aromate este aici.
O prăjitură delicată cu un gust fin și cu opulentă, umplută cu o cremă delicioasă cu mascarpone și căpșuni.
Aceasta este o rețetă de ușoară și fructată de rulada dulce. Este un desert foarte bun, pufos, care se topește în gură. E ca și cum ai mânca un norișor dulce.
Rulada are ca umplutură o cremă fină de mascarpone cu căpșuni proaspete pe care, dacă vă doriți, puteți să o înghețați și să o transformați într-o rulada-înghețată 🙂
De asemenea, ca să fie și mai ușoară prepararea acestui desert, am pregătit un video pe care îl puteți vedea mai jos.

Ingrediente:
Blatul pentru ruladă
- 3 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 130g zahăr
- 60g lapte ușor călduț
- 85g făină
Crema de mascarpone cu căpșuni
- 250g mascarpone
- 250g frișcă lichidă/smântână pentru frișcă
- 2-3 linguri de zahăr pudră (în funcție de cât de dulce sau îndulcită este frișca din comerț)
Mod de preparare:
Blat
- Batem albușurile spumă. După ce s-a format o spumă tare, adăugăm zahărul și mixăm până albușurile sunt tari și lucioase.
- Adăugăm câte un gălbenuș pe rând și la laptele și mixăm în continuare.
- Pe urmă, incorporăm făina cu o spatulă cu mișcări de sus în jos, astfel încât să nu rămână făină neincorporată.
- Preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
- Punem în tava tapeta compoziția pentru blat, nivelăm și uniformizăm frumos.
- Băgăm tava la cuptor pentru 30-35 min la 160 de grade Celsius sau până trece testul scobitorii curate.
- Scoatem blatul din cuptor, iar cu ajutorul altei hârtie de copt pe măsura blatului pe care îl rulăm pe lățime și îl lăsăm să se răcească. (vezi video)
Crema
- Batem frișca spumă, adăugăm mascarpone si zahărul și mixăm până devine o cremă densă și omogenă.
- Căpșunile le tăiem cuburi mici și cu ajutorul unei spatule le incorporăm în cremă. Dacă nu vreți să le băgați în cremă, puteți să le puneți peste cremă după ce o întindeți pe blat.
Montaj
- Derulăm blatul răcit, luăm 3 sferturi din crema de mascarpone cu căpșuni (ne mai trebuie puțină cremă pentru ultimul pas) și o întindem peste blat și rulăm din nou (cu ajutorul hârtie de copt cu care a fost băgat în cuptor) în același sens în care am derulat :)) – vezi video.
- Băgăm rulada la frigider cel puțin 1 oră, iar apoi o scoatem și finisăm rulada cu restul de cremă rămasă (dacă nu va mai rămas cremp puteți să pudrați rulada cu zahăr pudră). Băgăm pentru încă 2 ore la frigider – vezi video
Servim rulada cu și mai multe căpșuni proaspete.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
VIDEO – RULADĂ CU CREMĂ DE MASCARPONE ȘI CĂPȘUNI – VIDEO

- Orez Fajita cu Pui – Cea mai gustoasă idee pentru cină!
- Înghețată de ciocolată cu fistic și fructe (fără zahăr) – desertul răcoros al verii!
- Quiche cu piept de pui, brânzeturi și decor de sparanghel – rețeta ușoară, fără complicații
- Pâine mediteraneană fără frământare – simplă, aromată și crocantă
- Cheesecake copt cu urdă, nectarine și lime – fără blat, fără zahăr
- 🍅 Pui Parmigiana – rețeta clasică reinterpretată acasă mai rapidă
