Acest desert minunat, pufos și rapid de preparat poate să îți satisfacă papilele gustative și să te relaxeze din toate punctele de vedere.
Ingredientele acestui desert revigorant sunt:
Pentru blat:
3 albușuri
60g de zahar fin
75g de lapte călduț
50g de făină
15g de ulei
Pentru cremă:
130g de mascarpone
250g de smântână pentru frișcă sau frișcă vegetală
15g-30g zahăr pudră
Pentru montaj:
2 portocale
50g de pomelo și alte pulpe ale citricelor la alegere.
Mod de preparare:
Pentru blat:
Preîncălzim cuptorul.
Începeți prin a bate cle trei albușuri spumă într-un recipient. Când spuma s-a format, adăugați zahăr până ce compoziția devine lucioasă și tare.
În alt recipient adăugați făina, laptele călduț, uleiul și o treime din albușuri, incorporând încet fără a scoate aerul din albușuri, și fără a se forma cocoloașe. După ce compoziția s-a format adăugați și restul albușurilor. Adăugați toată compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu foaie de copt. Băgați la cuptor aproximativ 15-20 min sau până când trece testul scobitorii. Blatul se lasă la răcit la temperatura camerei.
Pentru cremă:
Într-un castron adăugați zahărul pudră, frisca și mascarponele și bateți bine până devine o cremă pufoasă fară cocoloașe rămase.
Montaj:
După ce blatul s-a răcit, întindeți pe aceasta, crema obținută, iar apoi peste cremă, pulpa de citrice. Rulați rulada dinspre latura scurtă a dreptunghiului blatului spre cealaltă parte scurtă, obținând un rulou mare și pufos.
După 1h-2h, cât timp a stat la frigider o puteți tăia și servi cu zahar pudră presărat.
Poftă bună!