O rețetă foarte simplă și gustoasă de făcut pentru un început de săptămână delicios.
Această prăjitură cu mere alături de crema de vanilie o să fie mâncată în doar câteva secunde și s-ar putea să se ceară o nouă farfurie pe masă, de aceea vă recomand să faceți două porții :))
Am făcut această prăjitură într-o tavă de 30x20cm, dacă nu aveți o astfel de tavă, puteți foarte ușor să pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă de tort de aprox.26cm sau chiar și în forme de brioșe – s-ar putea să încerc chiar și eu varianta asta, so…stay tuned.
Pentru voi am pregătit și un video în care puteți vedea modul de preparare al acestei bunătăți. – vezi video
cod voucher: X8ZYSG1

Ingrediente:
Crema de vanilie
- 1 ou
- 50g zahăr
- 40g amidon de porumb
- 250ml lapte
- es. vanilie
Blat cu mere
- 2 ouă
- 100g zahăr
- sare
- 200g făină
- 1 plic praf de copt
- 200ml lapte
- 500g mere tăiate cubulețe
- un vârf de linguriță de scorțișoară
vezi video – Mod de preparare:
Crema de vanilie
- Într-o oală amestecăm oul cu zahărul.
- Adăugăm amidonul și amestecăm fără să formăm cocoloașe.
- Adăugăm laptele puțin câte puțin.
- Punem oala pe foc mic și amestecăm până se încheagă/îngroașă.
- Oprim focul și adăugăm esența de vanilie.
- Dăm deoparte și ne apucăm de blat.
Blatul cu mere
- Mixăm ouăle cu zahăr și puțină sare.
- Incorporăm făina, praful de copt și laptele. Mixăm până obținem o compoziție omogenă.
- Adăugăm merele și amestecăm.
- Preîncălzim cuptorul.
- Tapetăm o tavă de 30x20cm cu hârtie de copt.
- Punem compoziția în tavă și crema de vanilie într-un poș.
- Crema de vanilie o punem pe diagonala tăvii peste compoziția cu mere (și în sens invers – vezi video)
- Coacem prăjitura 40-45 minute la 180 grade Celsius sau până trece testul scobitorii.
- Lăsăm să se răcească și pudrăm cu zahăr pudră.
Savurăm!
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
VIDEO – PRĂJITURĂ CU MERE ȘI CREMĂ DE VANILIE

