Plăcinte cu varză pe plită sau lichiu cu varză pe plită! Cum sună asta?!
Mie îmi plac foarte mult rețetele tradiționale care au un gust autentic și divin.
Aceste plăcinte cu varză te întorc în timp, mai ales dacă le prepari cu mâna ta și pui suflet.
Plăcintele cu varză pe plită sau în tigaie sunt moi, pufoase, bogate în umplutură, puteți să le serviți imediat după preparare cu ușurință.


Aluat
- 1 kilogram făină
- 14 grame drojdie
- 1 lingură zahăr
- 1 vârf de cuțit sare, piper, boia
- 625 mililitri apă călduță (nu trebuie să ardă la deget – cantitatea de apă poate să ajungă până la 650ml)
- 60 mililitri ulei
Umplutura de varză
- 1 1/2 varză (bucată)
- 3 cepe
- 1 vârf de cuțit sare, piper, boia
Mod de preparare
Umplutura de varză
- Pregătim o oală în care să călim varza. Tăiem verzele și ceapa cât de subțire putem. În oală punem o lingură de ulei și ceapa. Călim pentru 2 minute. Punem varza și sarea, apoi acoperim cu un capac pentru a se înăbușii. Amestecăm din când în când. Varza călită ar trebui să fie gata în maxim 30 minute. La sfârșit asezonăm cu sare, piper, boia.
Aluat
- Frământare și dospire: Aluatul trebuie să fie moale, ușor lipicios și elastic. Aluatul poate fi frământat și la robot, ceea ce ajută și mai mult aluatul.
- După dospire: După dospire împărțim aluatul în 16 biluțe de 100-120g fiecare. Luăm câte o biluță pe rând, o întindem într-o foaie destul de subțire, dar care nu se rupe. Pe mijlocul foii de aluat punem o lingură de umplutură și închidem.
- Prăjirea în tigaie sau pe plită: Pregătim o tigaie pe foc pe care o ungem cu foarte puțin ulei. Punem aluatul umplut și apăsăm puțin cât să se mai întindă. Lăsăm pe fiecare parte aprox. 3-5 minute la foc mic până devin aurii. Aceste plăcinte se pot face și la cuptor – la 180 de grade C pentru 40 minute sau până devin aurii.
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
