Deserturi Pâini/ Aluaturi

Plăcinte cu brânză dulce și stafide

…sau o altă variantă a poalelor-n brâu. Plăcintele poale-n brâu cu brânză dulce și stafide sunt delicioase, iar mie îmi plac la nebunie. Aceste plăcinte au o grămadă de denumiri și rețete, de la cele mai simple la unele complexe și cu mulți timpi de așteptare, însă eu vă ofer o rețetă rapidă de făcut, cu un timp de așteptare acceptabil și cu un gust demețial.

Plăcintele cu brânză sunt perfecte pentru plecări, pentru pachețele la muncă sau la școală, le puteți face cu o zi înainte, apoi le depozitați în caserole închise.

Aceste plăcinte sunt bogate în umplutură și sunt foarte pufoase. Știu că sunt multe persoane cărora nu le plac stafidele, acestea pot fi omise cu ușurință!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Cum pregătim plăcintele dulci? – video

Ingrediente

Aluat

  • 660 grame făină
  • 100 grame unt (la temperatura camerei)
  • 10 grame drojdie
  • 350 mililitri lapte călduț (nu trebuie să ardă la deget)
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 1 linguriță esență de cozonac

Umplutură din brânză de vaci

  • 600 grame brânză de vaci
  • 200 grame zahăr
  • 100 grame griș
  • 1 ou întreg
  • 2 albușuri
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 1 linguriță esență de lămâie

Cum preparăm?

Mod de preparare

  1. Aluat.  Într-un bol încăpător amestecăm toate ingredientele cu o furculiță până devine un aluat compact. Laptele îl adăugăm treptat.
    Frământăm aluatul cu mâinile, iar dacă acesta este prea lipicios mai adăugăm câte o lingură de făină până devine suplu, moale și elastic. 
    Punem aluatul într-un bol cu puțină făină și lăsăm la dospit pentru 1h și 30 minute.
  2. Umplutură. Amestecăm brânza de vaci cu oul, albușurile, zahărul, grișul și esențele cât să devină o cremă. Dacă brânza are lichid o scurgem bine. Stafidele sunt opționale, dacă nu le vreți le omiteți.
  3. După dospire. După dospire întindem aluatul într-un dreptunghi de 1 cm grosime. Tăiem aluatul în 20 de pătrățele și umplem fiecare pătrățel cu umplutura pregătită- vezi video. Fiecare plăcintă o ungem cu un ou bătut după ce le-am așezat în tavă! Dăm plăcintele la cuptor pentru 40-50 de minute sau până devin aurii. 
Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]