Mâncare

Paste la cuptor cu sos roșu

Paste la cuptor cu sos rosu. Acest preparat delicios imbina gustul bogat al pastelor cu savoarea unui sos de rosii, toate gratinate intr-un strat generos de branza.

Este o reteta comfort food, care te va invalui in arome si te va duce cu gandul la mesele savurate in familie. Daca esti in cautarea unei idei de cina cu adevarat gustoasa sau doresti sa impresionezi la o cina cu prietenii, aceasta reteta este alegerea perfecta.

Pastele la cuptor cu sos rosu sunt usor de preparat si folosesc ingrediente simple pe care le aveti, probabil, deja in bucatarie. Sosul de rosii este gatit cu carne tocata, ceapa si condimente pentru a obtine un gust adanc si bogat. Cand se amesteca cu pastele fierte si se gratineaza la cuptor cu branza, rezultatul este un fel de mancare care va face deliciul intregii familii.

In plus, aceasta reteta poate fi personalizata cu adaugarea de ingrediente preferate, cum ar fi ardei iute sau oregano pentru un plus de aroma. Va invitam sa explorati aceasta reteta si sa o adaptati dupa preferintele dumneavoastra.

paste cu sos rosu
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de Paste la cuptor cu sos rosu:

Ingrediente:

  • 1 cub de unt
  • 400g carne tocata
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • Sare, dupa gust
  • Condimente italiene
  • Putin sos iute piri piri (optional, daca doriti picant)
  • 1 conserva de pulpa de rosii
  • 1 conserva de apa
  • 300g paste (fierte conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • Cascaval si parmezan, pentru servit

Mod de preparare:

  1. Incalziti o tigaie mare la foc mediu si adaugati cubul de unt. Lasati untul sa se topeasca si sa se incinga.
  2. Adaugati carnea tocata in tigaie si prajiti-o pana devine aurie si se rumeneste. Desfaceti carnea in bucati mai mici cu o spatula in timp ce o gatiti pentru a se gati uniform.
  3. Adaugati ceapa tocata in tigaie alaturi de carnea prajita. Gatiti-le impreuna pana ce ceapa devine moale si sticloasa.
  4. Condimentati amestecul de carne si ceapa cu sare si condimente italiene, dupa gust. Daca doriti sa adaugati un pic de iuteala, acum este momentul sa adaugati si sosul iute piri piri.
  5. Adaugati conserva de pulpa de rosii si apa in tigaie. Amestecati bine si lasati sosul sa fiarba timp de aproximativ 15 minute la foc mic, pentru a se ingrosa si pentru a se combina aromele.
  6. In timp ce sosul fierbe, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le veti amesteca ulterior cu sosul si le veti coace la cuptor.
  7. Cand sosul de carne si ceapa este gata, amestecati-l cu pastele fierte pentru a le acoperi bine.
  8. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (350 de grade Fahrenheit).
  9. Transferati amestecul de paste si sos intr-o tava de copt sau o cratita potrivita pentru cuptor.
  10. Presarati cascaval si parmezan proaspat ras peste stratul de paste.
  11. Coaceti la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand cascavalul devine frumos auriu si topit.
  12. Scoateti tava din cuptor si lasati putin sa se racoreasca. Apoi, serviti cu placere!

Aceasta reteta de paste la cuptor cu sos rosu este delicioasa si reconfortanta. Se potriveste perfect pentru o cina in familie sau pentru a impresiona la o masa cu prietenii. Pofta buna!

REȚETA VIDEO DE PASTE CU SOS ROȘU

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]