Deserturi Pâini/ Aluaturi

Ochi de pisică

De sărbători pregătim rețete care ne trezesc anumite amintiri, nostalgii și care conturează mult mai bine cuvântul sărbătoare.

Rețeta asta e furată din caietul mamei, biscuiți fragezi și aromați cu o umplutură de dulcețuri fine și catifelate. Cu toate că sunt ușor migăloși, garantez cu sunt sublimi.

Ingrediente:

Aluat:

  • 300g făină
  • 125g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 125g zahăr pudră
  • 1 lingură de smântână
  • 1 praf de copt
  • puțină sare
  • opțional: coaja de la o jumătate de lămâie

Umplutură:

  • Magiun de prune Râureni
  • Dulceață de caise Râureni

Mod de preparare:

  1. Aluatul îl pregătim amestecând făina cu praful de copt, sarea și untul tăiat bucățele. Incorporăm și restul ingredientelor și frământăm bine formând o bilă. Punem bila de aluat la frigider pentru 1 oră.
  2. Scoatem coca din frigider și îl împărțim în 2. Luăm o parte din aluat și îl întindem având o grosime de 0,5-0,7 cm. Formăm cu ajutorul unui instrument pentru formarea unor cercuri de aprox 4 cm diametru din aluat. Luăm cealaltă parte de aluat și îl întindem la aceeași grosime ca celălalt, formând aceleași cercuri doar că de data aceasta facem o gaură în mijloc.
  3. Punem fiecare cerc în tăvi cu o mică distanță între aceștia și băgăm la cuptor pentru 15-18 min sau până capătă o culoare aurie. (se ard foarte repede!)
  4. Scoatem din cuptor și lăsă să se răcească pentru 30-35 min, iar apoi ne putem apuca de umplut cu bunătățile de la Râureni cu ajutorul unui poș sau linguriță.
  5. Îi pudrăm cu zahăr pudră și îi savurăm!

Poftă bună!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]