De sărbători pregătim rețete care ne trezesc anumite amintiri, nostalgii și care conturează mult mai bine cuvântul sărbătoare.
Rețeta asta e furată din caietul mamei, biscuiți fragezi și aromați cu o umplutură de dulcețuri fine și catifelate. Cu toate că sunt ușor migăloși, garantez cu sunt sublimi.
Ingrediente:
Aluat:
- 300g făină
- 125g unt
- 2 gălbenușuri
- 125g zahăr pudră
- 1 lingură de smântână
- 1 praf de copt
- puțină sare
- opțional: coaja de la o jumătate de lămâie
Umplutură:
- Magiun de prune Râureni
- Dulceață de caise Râureni
Mod de preparare:
- Aluatul îl pregătim amestecând făina cu praful de copt, sarea și untul tăiat bucățele. Incorporăm și restul ingredientelor și frământăm bine formând o bilă. Punem bila de aluat la frigider pentru 1 oră.
- Scoatem coca din frigider și îl împărțim în 2. Luăm o parte din aluat și îl întindem având o grosime de 0,5-0,7 cm. Formăm cu ajutorul unui instrument pentru formarea unor cercuri de aprox 4 cm diametru din aluat. Luăm cealaltă parte de aluat și îl întindem la aceeași grosime ca celălalt, formând aceleași cercuri doar că de data aceasta facem o gaură în mijloc.
- Punem fiecare cerc în tăvi cu o mică distanță între aceștia și băgăm la cuptor pentru 15-18 min sau până capătă o culoare aurie. (se ard foarte repede!)
- Scoatem din cuptor și lăsă să se răcească pentru 30-35 min, iar apoi ne putem apuca de umplut cu bunătățile de la Râureni cu ajutorul unui poș sau linguriță.
- Îi pudrăm cu zahăr pudră și îi savurăm!
Poftă bună!