Mâncare

Noodles cu pui și legume

Pregătește-ți singur o cină asiatică rapidă și delicioasă! Noodles cu pui și legume, o tigaie plină de arome care se prepară ușor, iar papilele gustative călătoresc pe alte culmi.

Îmi place foarte mult să mănânc noodles în oraș, aproape pe toate restaurantele cu specific asiatic care au în meniu noodles le-am încercat, dar mă gândeam să îmi fac singur și să văd ce rezultă. Și, normal, rezultatul muncii mele a fost unul extrem de delicios și aromat care se asemăna foarte mult cu gustul din restaurantele cu specific. Aș mânca noodles în fiecare zi! 🙂

Legumele, sosurile folosite ajută mult la gustul asiatic. Majoritatea ingredientelor asiatice sunt din Lidl, dar probabil se întâlnesc și în alte magazine.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

VIDEO – Noodles cu pui

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 piepți de pui (tăiați cubulețe mici)
  • amestec de condimente chinezești (luat din Lidl)
  • 1 linguriță paprika
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 vârf de cuțit piper
  • 2 cepe albe/roșii
  • 1 pachet tăiței de orez
  • 3 morcovi medii
  • 1 pachet noodles de grâu
  • 1 copac-broccoli
  • 1 cană apă
  • 2 ardei grași colorați
  • 1 tijă apio
  • 3 căței de usturoi pisați
  • 3 linguri sos teryaki
  • 75 mililitri sos de soia
  • 3 linguri sos dulce acrișor
  • 2 linguri miere

Cum preparăm?

Mod de preparare

  1. Rumenim puiul. Încingem o tigaie, punem ulei de măsline, câteva picături, rumenim bucățelele de pui și asezonăm cu sare, piper și condimente chinezești. După ce rumenim uniform puiul, îl scoatem într-o farfurie și pregătim tigaia de legume. 
  2. Tigaia de legume. În aceeași tigaie în care am rumenit puiul, călim legumele. În tigaia încinsă punem câteva linguri de ulei de măsline. Călim ceapa 2-3 minute, apoi adăugăm morcovii, ardeii grași, tija de apio, usturoiul. Călim legumele, astfel încât să se înmoaie, din când în când adăugăm câteva picături de apă care ajută la gătirea legumelor. Majoritatea legumelor le-am tăiat fâșii pentru un aspect asiatic
  3. Fierbem tăițeii chinezești. În două oale de 2 litri fierbem apă. Când apa începe să clocotească punem noodles de grâu, împreună cu broccoli. Fierbem pentru 5-6 minute. Pentru tăițeii de orez, clocotim apa și oprim focul. Punem tăițeii și capacul! Acești se vor găti în 4-5 minute. Pentru o bună gătire citim recomandările de pe ambalaj. Tăițeii cu orez, după gătire devin ușor transparenți, îi scurgem și îi punem într-un bol separat de noodles de grâu.
  4. Noodles de pui cu legume. În timp ce tăițeii se gătesc adăugăm pieptul de pui în tigaia de legume și punem sosurile, dacă este necesar mai adăugăm apă pentru a lichefia. Tigaia este pe foc mediu. După ce am obținut compoziția dorită, o parte din legumele cu sos le punem în tăițeii cu orez și amestecăm, iar peste restul de legume cu pui punem tăițeii și broccoli. Amestecăm foarte bine. 
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]