Dacă ești în căutarea unui preparat cu gust autentic, plin de savoare și perfect pentru o masă consistentă, gulașul de vită e alegerea ideală. Inspirat din bucătăria ungurească, dar reinterpretat într-o variantă simplificată, acest gulaș este gătit lent, cu ingrediente accesibile, și are un gust bogat și echilibrat.
Este genul de mâncare care adună familia în jurul mesei – fierbinte, aromat și reconfortant. Cu carne de vită fragedă, legume dulci și paprika afumată, fiecare lingură îți oferă acel sentiment de „acasă”.
REȚETA VIDEO – GULAȘ DE VITĂ
Ingrediente:
- Mușchi de vită (cubulețe)
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 2 morcovi (tăiați rondele)
- 3–4 cartofi (cuburi mari)
- Ulei de măsline
- 1 linguriță paprika afumată
- Sare, după gust
- 1 conservă de roșii tocate
- 2 conserve jumătate de apă (aceeași conservă ca măsurătoare)
- Fulgii de chilli și piper negru – pentru servire
Mod de preparare:
- Într-o oală adâncă, adaugă puțin ulei de măsline și mușchiul de vită. Lasă carnea să se gătească în sucul propriu, până scade tot lichidul și începe să se rumenească frumos.
- Adaugă ceapa tocată, ardeiul gras și morcovii. Amestecă și gătește 2-3 minute.
- Condimentează cu sare și paprika afumată. Pune conserva de roșii tocate și cele două conserve jumătate de apă.
- Lasă totul să fiarbă timp de 10 minute, apoi adaugă cartofii tăiați cuburi mari.
- Fierbe până când cartofii sunt bine pătrunși și sosul s-a îngroșat ușor.
- Servește fierbinte, cu fulgi de chilli și piper proaspăt măcinat, pentru un plus de aromă.
Recomandare:
Poți însoți acest gulaș cu o felie de pâine de casă, mămăligă sau chiar o lingură de smântână pentru un contrast cremos.