Uncategorized

Gulaș de vită – Un preparat reconfortant, sățios și aromat

Dacă ești în căutarea unui preparat cu gust autentic, plin de savoare și perfect pentru o masă consistentă, gulașul de vită e alegerea ideală. Inspirat din bucătăria ungurească, dar reinterpretat într-o variantă simplificată, acest gulaș este gătit lent, cu ingrediente accesibile, și are un gust bogat și echilibrat.

Este genul de mâncare care adună familia în jurul mesei – fierbinte, aromat și reconfortant. Cu carne de vită fragedă, legume dulci și paprika afumată, fiecare lingură îți oferă acel sentiment de „acasă”.

REȚETA VIDEO – GULAȘ DE VITĂ


Ingrediente:

  • Mușchi de vită (cubulețe)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi (tăiați rondele)
  • 3–4 cartofi (cuburi mari)
  • Ulei de măsline
  • 1 linguriță paprika afumată
  • Sare, după gust
  • 1 conservă de roșii tocate
  • 2 conserve jumătate de apă (aceeași conservă ca măsurătoare)
  • Fulgii de chilli și piper negru – pentru servire

Mod de preparare:

  1. Într-o oală adâncă, adaugă puțin ulei de măsline și mușchiul de vită. Lasă carnea să se gătească în sucul propriu, până scade tot lichidul și începe să se rumenească frumos.
  2. Adaugă ceapa tocată, ardeiul gras și morcovii. Amestecă și gătește 2-3 minute.
  3. Condimentează cu sare și paprika afumată. Pune conserva de roșii tocate și cele două conserve jumătate de apă.
  4. Lasă totul să fiarbă timp de 10 minute, apoi adaugă cartofii tăiați cuburi mari.
  5. Fierbe până când cartofii sunt bine pătrunși și sosul s-a îngroșat ușor.
  6. Servește fierbinte, cu fulgi de chilli și piper proaspăt măcinat, pentru un plus de aromă.

Recomandare:

Poți însoți acest gulaș cu o felie de pâine de casă, mămăligă sau chiar o lingură de smântână pentru un contrast cremos.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]