Sărbătorile sau mesele de familie devin speciale atunci când pe masă avem o friptură suculentă, fragedă și plină de arome. Această rețetă de friptură din pulpă de miel cu cartofi aromați la cuptor este exact genul de preparat care creează amintiri – cu mirosul bogat de ierburi proaspete, cu carnea fragedă care aproape se desprinde singură de pe os și cu cartofii crocanți la exterior și moi în interior.
Secretul? O marinare lentă, ingrediente simple și multă răbdare la cuptor. Ți-am pregătit mai jos rețeta pas cu pas pentru a recrea și tu acasă această delicatesă – perfectă pentru Paște sau orice ocazie specială!

REȚETA VIDEO
Ingrediente
Pentru friptura de miel:
- 1 pulpă de miel întreagă
- sare după gust
- oregano uscat
- paprika afumată
- ulei de măsline
- ierburi proaspete (pătrunjel, mărar)
- 5-6 căței de usturoi
- 2 cepe roșii
- 800 ml supă de legume
- folie de aluminiu
Pentru cartofii aromați:
- 4-5 cartofi albi
- 2-3 cartofi dulci
- sare după gust
- oregano
- paprika
- rozmarin proaspăt sau uscat
- ulei de măsline

Mod de preparare
Pregătirea pulpei de miel:
- Condimentarea: Presară sare, oregano și paprika afumată pe ambele părți ale pulpei de miel.
- Masaj cu ierburi: Freacă bine carnea cu ierburi proaspete (pătrunjel și mărar) și ulei de măsline.
- Usturoiul: Cu ajutorul unui cuțit, înțeapă carnea în mai multe locuri și introdu în găuri cățeii de usturoi întregi.
- Ceapa: Sparge 2 cepe roșii deasupra cărnii pentru un plus de aromă.
- Marinarea: Acoperă tava cu folie de aluminiu și lasă carnea la frigider peste noapte pentru a absorbi toate aromele.
Coacerea:
- A doua zi, scoate carnea din frigider, adaugă aproximativ 800 ml de supă de legume în tavă.
- Acoperă din nou cu folie de aluminiu.
- Coace friptura la 220°C cu ventilație pentru aproximativ 3h30 min, până când carnea este fragedă și rumenă.
Pregătirea cartofilor:
- Curăță și taie cartofii albi și dulci în bucăți egale.
- Condimentează-i cu sare, oregano, paprika, rozmarin și stropește-i cu ulei de măsline.
- Coace cartofii în cuptor la 200°C cu ventilație, pentru aproximativ 30 de minute, sau până devin aurii și crocanți.
Rezultatul final
Obții o friptură de miel fragedă, suculentă, bine aromată și însoțită de cei mai gustoși cartofi, ușor crocanți la exterior și moi în interior. Un preparat complet, impresionant și plin de savoare!