Mâncare

Friptură din pulpă de miel cu cartofi aromați la cuptor

Sărbătorile sau mesele de familie devin speciale atunci când pe masă avem o friptură suculentă, fragedă și plină de arome. Această rețetă de friptură din pulpă de miel cu cartofi aromați la cuptor este exact genul de preparat care creează amintiri – cu mirosul bogat de ierburi proaspete, cu carnea fragedă care aproape se desprinde singură de pe os și cu cartofii crocanți la exterior și moi în interior.
Secretul? O marinare lentă, ingrediente simple și multă răbdare la cuptor. Ți-am pregătit mai jos rețeta pas cu pas pentru a recrea și tu acasă această delicatesă – perfectă pentru Paște sau orice ocazie specială!


REȚETA VIDEO

Ingrediente

Pentru friptura de miel:

  • 1 pulpă de miel întreagă
  • sare după gust
  • oregano uscat
  • paprika afumată
  • ulei de măsline
  • ierburi proaspete (pătrunjel, mărar)
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 cepe roșii
  • 800 ml supă de legume
  • folie de aluminiu

Pentru cartofii aromați:

  • 4-5 cartofi albi
  • 2-3 cartofi dulci
  • sare după gust
  • oregano
  • paprika
  • rozmarin proaspăt sau uscat
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Pregătirea pulpei de miel:

  1. Condimentarea: Presară sare, oregano și paprika afumată pe ambele părți ale pulpei de miel.
  2. Masaj cu ierburi: Freacă bine carnea cu ierburi proaspete (pătrunjel și mărar) și ulei de măsline.
  3. Usturoiul: Cu ajutorul unui cuțit, înțeapă carnea în mai multe locuri și introdu în găuri cățeii de usturoi întregi.
  4. Ceapa: Sparge 2 cepe roșii deasupra cărnii pentru un plus de aromă.
  5. Marinarea: Acoperă tava cu folie de aluminiu și lasă carnea la frigider peste noapte pentru a absorbi toate aromele.

Coacerea:

  1. A doua zi, scoate carnea din frigider, adaugă aproximativ 800 ml de supă de legume în tavă.
  2. Acoperă din nou cu folie de aluminiu.
  3. Coace friptura la 220°C cu ventilație pentru aproximativ 3h30 min, până când carnea este fragedă și rumenă.

Pregătirea cartofilor:

  1. Curăță și taie cartofii albi și dulci în bucăți egale.
  2. Condimentează-i cu sare, oregano, paprika, rozmarin și stropește-i cu ulei de măsline.
  3. Coace cartofii în cuptor la 200°C cu ventilație, pentru aproximativ 30 de minute, sau până devin aurii și crocanți.

Rezultatul final

Obții o friptură de miel fragedă, suculentă, bine aromată și însoțită de cei mai gustoși cartofi, ușor crocanți la exterior și moi în interior. Un preparat complet, impresionant și plin de savoare!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]