Mic dejun/Brunch Pâini/ Aluaturi Snacks-uri

Foietaj cu gorgonzola

Foietaj cu gorgonzola, salam, ardei gras și cașcaval, o pizza mai atipică pe care o puteți realiza într-un timp foarte scurt pentru orice ocazie.

Vedeta acestei rețete este gorgonzola care în combinație cu iaurtul grecesc rezultă o cremă cu care ungem foaia de foietaj peste care punem toppingurile preferate, dăm la cuptor și apoi savurăm.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Video – foietaj cu gorgonzola

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 150 grame gorgonzola rasă
  • 160 grame iaurt (grecesc)
  • 150 grame cașcaval
  • salam
  • ardei gras

Cum preparăm?

Mod de preparare

  1. Pregătim aluatul de foietaj, dacă este congelat îl decongelăm.
  2. Întindem foaia pe mărimea tăvii și formăm o ramă cu un cuțit – vezi video. Punem foietajul în tavă cu hârtie de copt.
  3. Combinăm iaurtul cu gorgonzola rasă și amestecăm bine, asezonăm cu sare, piper și fulgi de chilli.
  4. Întindem compoziția obținută pe foaia de foietaj, peste care punem salamul, ardeiul gras și cașcavalul.
  5. Dăm tava la cuptor pentru 35 minute sau până devine aurie și crocantă.
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]