Christmas is coming! Cu toții, în perioada asta, intrăm în spiritul sărbătorilor, atât nebun cât și fermecător. Cu această ocazie, postez această rețetă pentru a înmiresma casa fiecăruia cu mirosul clementinelor, care apărute pe piață, vestesc Crăciunul cu mirosul și aroma lor. Cu aceste chec pufos simți venirea iernii, respectiv Crăciunului.

Ingrediente:
Chec:
- 280g făină
- 160g zahăr
- 60g lapte
- 60g lapte bătut/ ayran
- un pliculeț praf de copt
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
- 3 ouă
- 60g ulei
- esență de vanilie
- coaja și jumătate din sucul a 5 clementine
Glazură:
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri brânză de vaci
- 1 linguriță de miere
- restul de suc de clementine sau puțin pentru aromă
Mod de preparare:
Într-un bol larg punem ingredientele uscate. În alt bol punem ingredientele umede/lichide și le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate puțin câte puțin și amestecăm foarte bine.
Preîncălzim cuptorul și pregătim o tavă de chec medie pe care o ungem cu un pătrățel de unt. Turnăm compoziția în tavă și o băgăm în cuptor la aprox. 150C pentru 40-50 min.
Între timp, pentru glazură amestecăm toate ingredientele foarte bine, iar după ce checul a fost scos din cuptor și s-a răcit, o turnăm peste acesta.
Poftă bună! Cu drag, The Teenager Cook!