Deserturi Snacks-uri

Fluffy Clementine Cake

Christmas is coming! Cu toții, în perioada asta, intrăm în spiritul sărbătorilor, atât nebun cât și fermecător. Cu această ocazie, postez această rețetă pentru a înmiresma casa fiecăruia cu mirosul clementinelor, care apărute pe piață, vestesc Crăciunul cu mirosul și aroma lor. Cu aceste chec pufos simți venirea iernii, respectiv Crăciunului.

Ingrediente:

Chec:

  • 280g făină
  • 160g zahăr
  • 60g lapte
  • 60g lapte bătut/ ayran
  • un pliculeț praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă
  • 60g ulei
  • esență de vanilie
  • coaja și jumătate din sucul a 5 clementine

Glazură:

  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri brânză de vaci
  • 1 linguriță de miere
  • restul de suc de clementine sau puțin pentru aromă

Mod de preparare:

Într-un bol larg punem ingredientele uscate. În alt bol punem ingredientele umede/lichide și le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate puțin câte puțin și amestecăm foarte bine.

Preîncălzim cuptorul și pregătim o tavă de chec medie pe care o ungem cu un pătrățel de unt. Turnăm compoziția în tavă și o băgăm în cuptor la aprox. 150C pentru 40-50 min.

Între timp, pentru glazură amestecăm toate ingredientele foarte bine, iar după ce checul a fost scos din cuptor și s-a răcit, o turnăm peste acesta.

Poftă bună! Cu drag, The Teenager Cook!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]