Mâncare

Fasole verde cu cartofi la cuptor și cotlet de porc cu sos acrișor

Cotlet de porc cu sos acrișor și fasole verde cu cartofi la cuptor pe masa de Paști – un preparat gustos și special pentru mesele împreună cu familia.

Mesele de sărbători sunt mai gustoase alături de legumele congelate proaspete Frescoverde. Produsele Frescoverde sunt congelate printr-un proces natural care nu implică utilizarea de conservanți sau coloranți și care ne permite să ne bucurăm de legumele sezoniere tot timpul anului.

Țelul nostru este de a oferi produse sănătoase, gustoase, și care reușesc să își mențină pentru un timp cât mai îndelungat valorile nutriționale, de aici și deviza noastră Mai proaspăt decât proaspăt.

http://frescoverde.ro/despre-noi-frescoverde/
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

Fasole verde cu cartofi la cuptor

  • 1 pungă fasole verde FRESCOVERDE
  • 6 cartofi albi curățați și tăiați cuburi mari
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • sare
  • piper
  • oregano

Cotlet de porc cu sos acrișor

  • 1 cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei de măsline
  • 1 grepfruit
  • 1 cub de unt
  • 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm fasolea FRESCOVERDE cu cartofii, sarea, piperul, oregano, oțetul balsamic și uleiul de măsline. Punem fasolea cu cartofii la cuptor pentru 50-60 min la 170 de grade C.

Condimentăm carnea cu sare, piper, oregano și ulei de măsline. Încingem o tigaie și punem carnea să se rumenească pe toate părțile. Când s-a rumenit, adăugăm untul, grepfruit și usturoiul. Topim untul și punem o cană de apă. Dacă tigaia se poate băga la cuptor o băgăm cu totul în cuptor, dacă nu, transferăm într-o tavă termorezistentă sosul și carnea. Băgăm la cuptor pentru 60-80 minute la 170 de grade C.

După ce scoatem carnea din cuptor o acoperim în sos și o lăsăm să se odihnească.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]