Păi nu fac eu Dalgona Coffee? Ba da, dar cu o adaptare pe gustul meu! Am pregătit cafea dalgona cu caramel sărat! Da, cu aroma mea preferată! Dă-mi ceva cu caramel sărat, că o să ador!
Această „Dalgona Coffee” a luat internetul și toate rețele social-media ca o furtună imensă! Pot să spun că își merită efectele de după „furtună”. You should try it!

Ingrediente:
Cafea:
- 2 lingurițe cafea instant
- 2 lingurițe zahăr brun
- 2 lingurițe apă calduță
- 500 ml lapte
Sos de caramel:
- 75g zahăr
- 40g unt
- 20ml frișcă lichidă
- un vârf de linguriță de sare – opțional
Mod de preparare:
- Mixăm cu ajutorul unui mixer cafeaua instant, zahărul și apa pentru 1-3 min sau până obținem o compoziție spumoasă
- Pregătim caramelul prin punerea zahărului pe foc într-o crăticioară mică cu fund dublu, îl lăsăm să se caramelizeze căpătând o culoare arămie (NU maro! asta înseamnă că se arde). Când zahărul s-a caramelizat și nu mai vedem cristale de zahăr în interiorul compoziției, adăugăm untul, amestecând imediat! Omogenizăm și incorporăm bine frișca și sarea. Luăm compoziția de pe foc.
- Luăm o linguriță din sosul de caramel și incorporăm în mixul de cafea, amestecând.
- În două pahare de 250-300ml punem pe margini sos de caramel, iar apoi laptele cald sau rece (depinde de preferințe). Împărțim compoziția de cafea și punem peste lapte.
- Servim imediat după o fotografie 🙂
Cu drag, The Teenager Cook!
