Deserturi Snacks-uri

Cornulețe umplute cu rahat sau gem

Cornulețe fragede umplute cu gem sau rahat care se topesc în gură precum bulgărele de zăpadă! Ee? Vă sună bine?

Da, și mie îmi sună super bine, pe lângă faptul că rețeta este ușoară, aluatul se prepară rapid, fără drojdie, fără timpi mari de așteptare, este o rețetă de sărbătoare care merită făcută cu drag.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ce avem nevoie pentru aluat?

Aluatul acesta este foarte versatil – eu îl folosesc la plăcinte, la cele tradiționale, nu schimb rețeta cu nimic, pe blog găsiți rețetele plăcintelor: Plăcintă cu dovleac și merePlăcintă cu brânză de vaci și stafide

Pentru aluat folosim ingrediente comune și ușor de reperat: unt, ou, făină, zahăr, apă, praf de copt, bicarbonat, oțet, zahăr vanilinat.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ce folosim pentru umplutură?

Umplutura este dorința voastră și punctul vostru de vedere asupra rețetei! Puteți pune orice fel de gem sau magiun – ideea este ca consistența gemului să fie destul de solidă, deoarece la cuptor se va topi și nu vrem ca prin toată tava noastră să se scurgă gemul! Aici trebuie să fim atenți, de aceea nu folosim dulceață!

Mie îmi plac foarte mult, sunt preferatele mele, cornulețele umplute cu rahat – turcesc! O delicioșenie!!!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Cum se preparăm aluatul?

Vezi video-ul rețetei Plăcintă cu dovleac și mere.

Ingrediente

Aluat

  • 250 grame unt (la temperatura camerei)
  • 550 grame făină (- până la 600g cantitatea de făină variază în funcție de nivelul de lichid din aluat – aluatul nu trebuie să fie lipicios, ci ușor elastic)
  • 1 ou
  • 75 grame
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 150 grame apă (- pâna la 200g cât cuprinde aluatul)
  • jumătate lingură bicarbonat de sodiu

Umplutură

  • rahat turcesc (aproximativ 250g sau mai mult – în funcție de cât de mic îl tăiem)
  • 200 grame gem (de caise, magiun de prune)

Cum preparăm?

Mod de preparare

  1. Aluat. Pentru început pregătim aluatul. Frecăm untul cu ou și zahăr, punem făina, sarea și bicarbonatul amestecat cu oțetul și amestecăm. Incorporăm praful de copt, zahărul vanilat și puțin câte puțină apă. Amestecăm până obținem un aluat elastic, fără să fie lipicios. Împărțim aluatul în 2 părți. Dăm aluatul la frigider pentru 30 minute.
  2. Formare cornulețe și coacere. Cât timp aluatul este la frigider, pregătim umplutura – tăiem rahatul bucățele mici – vezi poză. Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două părți egale. Luăm o parte și o întindem. Întindem aluatul cât ne permite, fără să se rupă – folosiți foarte puțină făină pentru a vă ajuta (să nu se lipească de masă, de sucitor, etc). Dacă se rupe cu două degete lipiți-l ușor, datorită untului din aluat, acesta se va lipi. După ce am întins aluatul îl tăiem fâșii pe lățime de 8-9 cm. Fiecare fâșie o tăiem în triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem umplutura dorită și rulăm ca să arate ca un cornuleț. Băgăm la cuptor la 170 de grade C pentru 35-45 minute până devin ușor aurii!
  3. Scoatem cornulețele din cuptor și le trecem prin zahăr pudră fierbinți!!

Lăsăm să se răcească și le punem la păstrat pentru maxim 4 săptămâni într-o caserolă închisă la loc răcoros!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]