A face o căsuță din turtă dulce nu este treabă ușoară! E nebunie curată, vă zic eu 🙂
Această căsuță pe care o vedeți în imagini este o premieră pentru mine! Prima dată când am făcut o astfel de minunăție, care nu este întocmai perfectă, dar eu sunt foarte mândru! După ce am terminat-o, cu toată sinceritatea, vă zic, că m-am uimit pe mine însămi, ce am putut crea. O astfel de casă, într-adevăr nu este ușor de făcut, însă mulțumirea pe care o ai la final, dacă nu te lași păgubaș, este uriașă!
În timp ce făceam această casă, mă simțeam precum vrăjitoarea(ul) din Hansel și Gretel construindu-și casa în mijlocul pădurii făcută numai din bunătăți, turtă dulce, bomboane, prăjituri.
În ultimul video din acest articol (mai jos), vă arăt cum puteți să împachetați căsuța și să o puteți plasa undeva, fără să se pună praful! Dacă vreți și vă place, puteți să o oferiți cadou! Credeți-mă, m-aș bucura să primesc un asemenea cadou, mai ales dacă e făcut de persoana care mi-l oferă.

În continuare vă scriu rețeta de turtă dulce! Nu vă dau dimensiuni pentru construirea casei deoarece, după cum vedeți și în fotografii, rezultatul nu e tocmai simetric și problemele au apărut pe parcursul asamblării, iar eu, pe lângă că e o muncă dificilă, nu vreau să o îngreunez. Însă, pot să vă recomand să vă uitați pe Pinterest la tamplets pe care puteți să le descărcați.

Rețeta de turtă dulce
Ingrediente:
- 250g unt moale
- 200g zahăr
- 100g miere – eu am uitat să o pun în compoziția pentru turta dulce, însă aceasta vine cu aroma specifică
- 2 ouă
- sare
- 2 linguri amidon
- condimente: scorțișoară, anason, ghimbir sau poate găsiți pliculețe cu condimente de turtă dulce speciale, mai ales în perioada asta.
- 500g făină + încă puțină în cazul în care este prea lipicios. (Aluatul trebuie să fie ușor lipicios, nu foarte tare)
Mod de preparare:
- În bolul unui robot de bucătărie (puteți folosi orice mixer sau dacă vă ține, chiar și mâinile) batem cu paletele untul cu zahărul și sarea până devine o compoziție cremoasă.
- Batem în continuare și adăugăm câte un ou pe rând până devine o compoziție pufoasă.
- Adăugăm condimentele și aromele, plus amidonul. Incorporăm făina până devine totul omogen.
- Luăm o foaie de copt și punem compoziția obținută pe ea și o împachetăm. Băgăm aluatul la frigider pentru 15 minute, cât să se odihnească.
- Tot pe o foaie de copt, întindem aluatul cu sucitorul – pentru casă aluatul trebuie să fie destul de gros, aprox.1-2cm- de o grosime de aprox.1 cm sau mai mult, depinde de dorințele voastre (la cuptor aluatul nu crește, aproape deloc).
- Cu ajutorul unor forme, facem figurinele preferate (la pepco găsiți forme de copt crăciuniste foarte faine).
- Băgăm la copt aproximativ 30 minute sau poate puțin mai mult dacă este prea moale la mijloc.
- Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet.
- Dacă vreți să și ornați frumos vă scriu rețeta de Royal Icing care vă ajută și la construirea casei ca lipici.
Rețeta Royal Icing:
Ingrediente:
- 2 albușuri
- 200g zahăr pudră cernut
- zeamă de lămâie de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
- Batem albușurile până încep să spumeze (stați cu ochii pe ele, nu trebuie să iasă bezea).
- Adăugăm zahărul pudră și lămâia și batem până când se produce o culoare albă pură precum zăpada.
- Aceasta este compoziția de Royal Icing! Vă recomand pentru ornare să folosiți poșuri cu duiuri subțiri pentru eleganță.
Vă doresc spor și poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!