Vă prezint o rețetă superbă, simplă. Bruschettele cu roșii și mozzarella pot fi făcute și servite la orice oră din zi și din noapte :), sunt foarte ușor și rapid de preparat. Poate fii un aperitiv în diminețile călduroase, o gustare înaintea unui grătar, sau o cină simplă seara.
Bruschetta aparține aperitivelor de origine italiană. „Hrana săracului” originală vine din Italia Centrală și de Sud. Pâinea proaspăt prăjită, ca de exemplu Pane Pugliese (cu o crustă dură), se freacă, încă caldă, cu o jumătate de cățel de usturoi și se unge cu ulei de măsline, cu piper și sare după gust și se consumă imediat. (Sursa: Wikipedia)
Pe instagram @iambogdybogdan și pe facebook The Teenager Cook am postat și un video în care am făcut rețeta pas cu pas. Vă aștept acolo!
Ingrediente:
- 5-6 roșii
- 4 linguri ulei de măsline
- 3-4 căței de usturoi
- câteva frunze de pătrunjel și busuioc proaspăt
- 1 franzelă
- 200g mozzarella
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Tăiem franzela felii grosuțe și le prăjim la prăjitor sau pe grill pentru 1 minut.
- Tăiem roșiile bucățele mici, iar dacă nu ne dorim sucul acestora, putem îndepărta pulpa pe care o putem pune ca dressing într-o salată, le asezonăm cu sare și piper
- Într-un castronel zdrobim usturoiul și îl frecăm puțin cu uleiul de măsline.
- Punem feliile de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungem fiecare felie cu compoziția de ulei și usturoi, iar apoi bucățele de roșii.
- La final punem frunzele de pătrunjel și busuioc, urmate de mozzarella pe care o facem fâșii peste bruschette.
- Băgăm la cuptor pentru 10-15 min sau până când mozzarella este topită și puțin rumenită pe deasupra.
- Servim imediat ca atare! Simplu, nu?
Poftă bună!
Cu drag, The Teenager Cook!
