Deserturi

Brioșe cu nuci și sos de rodie

Am descoperit o rețetă de brioșe pe care nu o mai încercasem. Rețeta este a bunicii mele și o ador încă după prima încercare.🤗

Brioșe cu nuci și cireșe alături de un sos de rodie pe care l-am pus eu pentru un plus de savoare.🍒🍮🍴

Ingrediente:

Pentru brioșe:

  • 2 ouă
  • O cană de zahăr
  • O cană de ulei
  • O cană de lapte
  • 2 căni de făină
  • 1 praf de copt
  • Esență de vanilie (cană~200g)
  • Compot de cireșe

Pentru sosul de rodie:

  • 50g de pulpă de rodie
  • 3-4 lingurițe de zahăr/miere

Mod de preparare:

Pentru brioșe: Se amestecă laptele cu uleiul, zahărul și se mixează bine apoi se adaugă ouăle pe rând, iar la urmă se pune făină, praful de copt și esența de vanilie. Se amestecă până la omogenizare. Punem compoziția în tava specială pentru brioșe tapetată cu chese, adăugăm compoziția și nucile mărunțite și cireșe în fiecare formă, după gust.

Se introduce la cuptorul încins la 180°C până se rumesc frumos sau până trece testul scobitorii.

Pentru sosul de rodie: Punem pulpa de rodie și zahărul într-o crăticioară pe foc mic și așteptăm să se formeze un sos dulce-acrișor și ușor lipicios, amestecând încontinuu.

Pentru montaj, aveți fotografii🏖

Poftă bună!

S-ar putea să-ți placă și...

[instagram-feed]