Ardei umpluți cu sos și bulgur

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Dacă sunteți fani de mâncăruri bune și cu gust, dar în același timp cu înclinație spre tradițional, ardeii umpluți sunt mereu o bună opțiune.

Ardeii umpluți cu sos în combinație cu bulgur sunt, pentru mine, the best! Mai ales dacă sosul este ușor dulceag!

Nu știu dacă bunicile voastre făceau ardei umpluți cu un sos pe care îl obține dintr-un rântaș (ulei, făină, apă) și bulion sau suc de roșii cu câteva linguri bune de zahăr – un DE-LI-CIU! Dacă ați mâncat sau bunicile voastre făceau un astfel de sos pentru ardeii umpluți – spuneți-mi și mie :), chiar sunt curios

Reclame

Ardeii umpluți reprezintă un aliment preparat în bucătăria românească și cea moldovenească. Sunt de obicei preparați cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată, orez, ceapă, verdețuri și condimente. Uneori se servesc cu smântână sau iaurt. Ardeii umpluți sunt gătiți vertical într-o cratiță cu apă. 

Wikipedia
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Bulgur sau burghul este un aliment din cereale obținut din crupe crăpate parțial fierte ale mai multor specii diferite de grâu, cel mai adesea din grâu dur. Își are originea în bucătăria din Orientul Mijlociu. Are o aromă ușoară, de nucă. Este un ingredient care se gătește similar cu orezul sau cușcușul. 

Wikipedia

Ingrediente:

Ardei umplut

  • 500g carne tocată
  • 1 ceapă roșie
  • Verdețuri: mărar, pătrunjel
  • o mână de orez – aprox. 100g
  • sare, piper, vegeta, paprika
  • 7-8 ardei de mărime medie

Sosul pentru ardei

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri de făină
  • 1-2 roșii tăiate
  • 1 conservă de roșii decojite
  • sare, piper, vegeta, paprika, foi de dafin
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 400-500g apă
Reclame

VEZI VIDEOMod de preparare:

  1. Într-un bol amestecă toate ingredientele pentru ardeii umpluți.
  2. Ardeii îi spălăm, le scoatem semințele și cotorul.
  3. Umplem ardeii cu compoziția obținută.
  4. Pornim oala sub presiune și apăsăm funcția Brown (Rumenire) – 160 grade Celsius – 10 min.
  5. Când cronometru a început punem uleiul, ceapa și morcovul. Lăsăm să se călească 2-3 minute.
  6. Adăugăm făina, iar pe urmă roșiile și conserva de roșii.
  7. Amestecăm, punem condimentele și apa.
  8. La sfârșit, punem ardeii pe care i-am umplut cu compoziția de carne tocată în oală. Punem capacul și închidem oala.
  9. Apăsăm programul Pressure Cook – High P – 35 minute. Când oala ne atenționează, apăsăm pe butonul de pe capac pentru a elibera din abur.
  10. Bulgurul îl preparăm conform ambalajului. Pe lângă sare, am pus și un amestec de legume care a adus un alt gust.
  11. Servim ardeii umpluți cu sos și bulgur.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – ARDEI UMPLUȚI CU SOS – VIDEO

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s