Plăcintă cu brânză de vaci și stafide

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

REȚETĂ DE TOAMNĂ

Plăcinta cu brânză este pentru mine un simbol al copilăriei și un gust unic tradițional.

O plăcintă cu un aluat care se prepară foarte rapid și foarte ușor.

Este bună, gustoasă, dulce, simplă, dar cu un gust special.

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

Aluat

  • 250g unt
  • 1 ou
  • 75g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • jumătate de linguriță cu bicarbonat stins cu o linguriță de oțet
  • 150g-200g apă (cât cuprinde aluatul)
  • puțină sare
  • 550-600g făină

Umplutură

  • 1 kg brânză de vaci proaspătă
  • 7 ouă
  • 7 linguri de griș
  • 120g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • o mână sau două de stafide

Mod de preparare:

Pentru început pregătim aluatul. Frecăm untul cu ou și zahăr, punem făina, sarea și bicarbonatul amestecat cu oțetul și amestecăm. Incorporăm praful de copt, zahărul vanilat și puțin câte puțină apă. Amestecăm până obținem un aluat elastic, fără să fie lipicios. Împărțim aluatul în 2 părți. Dăm aluatul la frigider pentru 30 minute.

Umplutura se prepară amestecând toate ingredientele și obținând o compoziție/cremă omogenă.

Întindem o parte din aluat pe măsura tăvii în care vrem să facem plăcinta. Punem aluatul întins în tavă și punem peste acesta umplutura pe care o nivelăm și uniformizăm. Întindem și cea de a doua parte de aluat și punem în tavă peste umplutură, nivelăm și înțepăm aluatul.

Băgăm aluatul la cuptor pentru 50-60 min la 160-180 grade Celsius sau până devine aurie. Scoatem de la cuptor și o lăsăm să se răcească complet.

Tăiem plăcinta în pătrățele, dăm cu zahăr pudră și savurăm!

Poftă bună!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s