Insalata caprese – Salată Caprese – Caprese Salad

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Această salată este una dintre cele mai simple și mai gustoase mâncăruri sațioase pe care o puteți face.

Pe lângă faptul că este delicioasă, este foarte atrăgătoare ochiului datorită straturilor de roșii și mozzarella, dar și a cremei de oțet balsamic care oferă atât gust, cât și culoare nemaipomenită.

Salata asta o fac în fiecare an când vine perioada roșilor mari, grăsane și babane.

Salata caprese este o salată italiană simplă, făcută din mozzarella proaspătă feliată, roșii și busuioc dulce, condimentată cu sare și ulei de măsline.

Și ca totul să fie perfect, modul de preparare al aceste salate este în video-ul de mai jos – vezi video

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • roşii tăiate felii
  • mozzarella
  • ceapă roşie
  • ulei de măsline
  • cremă de oțet balsamic (cumpărată sau făcută în casă – rețeta mai jos)
  • sare
  • piper
  • busuioc și mentă

Pentru modul de preparare care este foarte simplu vă las video-ul:

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Rețeta pentru crema de oțet balsamic:

Din 200ml oțet balsamic obținem aprox. 20-30ml oțet balsamic.

Ingrediente:

200ml oțet balsamic

Într-o olicică antiaderentă punem oțetul balsamic la foc mic. Oțetul trebuie să scadă și să elimine apa. procesul durează în jur de 8-12minute. Pentru a verifica dacă s-a format un „sos” cu o lingură de lemn tragem o dungă în oală, iar dacă rămâne trasată crema este gata. O transferăm imediat întru-un borcănel mic. Dacă cumva o lăsați mai mult decât trebuie, nu este nicio problemă, doar că aceasta se va întări, iar când o să o folosiți va trebui să o încălziți puțin. Curând o să fac și un video pentru a fi mai precis!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s