Pide – pide turcești

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

cod voucher: X8ZYSG1

Pida, originară din Turcia, este un aluat făcut sub o formă ovală cu diferite umpluturi sau topping-uri – unii o numesc pizza turcească. Aceasta nu diferă foarte mult de pizza „cea de toate zilele”, aluatul este întins puțin mai mult, adică mai subțire, iar forma specifică este cea ovală. Bineînțeles pentru o pizza tradițională există alte rețete, dar în mare parte, aluatul după coacere se aseamănă.

De asemenea, ingredientele pe care le puteți folosi pentru umplerea acestor pide sunt variate, iar aici contează gustul, pofta și dorința fiecăruia, de aceea o pida este o porție pentru o persoană (dacă vrei să împarți cu altcineva e problema ta, să nu spui că nu ți-am zis😉). Din fericire, din rețeta de mai jos obțineți 4 pida. Mai jos am lăsat și câteva idei de topping-uri.

Aceste pide se încadrează în categoria #confortfood

Cum se fac aceste pide gustoase?

Vezi rețeta video

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

Aluat

  • 280g făină
  • sare
  • 4g drojdie uscată
  • 4 linguri ulei (de măsline)
  • 150ml apă călduță
  • un ou pentru uns

Umplutura este la alegere – roșii, cașcaval, mozzarella, ouă, brânză de burduf, bacon, șuncă, ceapă călită, ceapă roșie, carne de pui/porc/miel pregătită anterior etc.

vezi video – Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecăm făina, sarea și drojdia.
  2. Adăugăm treptat apa călduță (nu trebuie să ardă la deget) și uleiul.
  3. Frământăm în jur de 5-8 minute până devine un aluat ușor moale și pufos la atingere. (dacă aluatul este prea lipicios și prea moale – adăugăm făină/dacă aluatul este lipicios – adăugăm o lingură de ulei)
  4. Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră și 30 minute la temperatura camerei.
  5. În timp ce aluatul dospește pregătim umplutura – putem să umplem aceste pide cu absolut tot ce ne place: roșii, cașcaval, ceapă, ardei, șuncă, salam, mozzarella, telemea, brânză de burduf, pancetta, ouă, chiar și fructe – Eu am umplut cele 4 pide în felul următor:
    • Cașcaval, bacon, roșie, mozzarella, busuioc
    • Cașcaval, ou, mozzarella
    • Bacon, roșie, mozzarella, busuioc
    • Cașcaval, roșie, mozzarella, busuioc
  6. După ce a dospit aluatul îl împărțim în 4 părți egale.
  7. Luăm câte o parte și o întindem – vezi video
  8. Umplem fiecare pidă cu ce ne place.
  9. Închidem pidele răsucind de margine spre interior – vezi video
  10. Ungem marginile cu un ou bătut și dăm la cuptor pentru 40-50 minute sau până devin aurii.
  11. Le savurăm calde!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – PIDE TURCEȘTI

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s