Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

O rețetă foarte simplă și gustoasă de făcut pentru un început de săptămână delicios.

Această prăjitură cu mere alături de crema de vanilie o să fie mâncată în doar câteva secunde și s-ar putea să se ceară o nouă farfurie pe masă, de aceea vă recomand să faceți două porții :))

Am făcut această prăjitură într-o tavă de 30x20cm, dacă nu aveți o astfel de tavă, puteți foarte ușor să pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă de tort de aprox.26cm sau chiar și în forme de brioșe – s-ar putea să încerc chiar și eu varianta asta, so…stay tuned.

Pentru voi am pregătit și un video în care puteți vedea modul de preparare al acestei bunătăți. – vezi video

cod voucher: X8ZYSG1

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

Crema de vanilie

  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 40g amidon de porumb
  • 250ml lapte
  • es. vanilie

Blat cu mere

  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • sare
  • 200g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 200ml lapte
  • 500g mere tăiate cubulețe
  • un vârf de linguriță de scorțișoară
Reclame

vezi videoMod de preparare:

Crema de vanilie

  1. Într-o oală amestecăm oul cu zahărul.
  2. Adăugăm amidonul și amestecăm fără să formăm cocoloașe.
  3. Adăugăm laptele puțin câte puțin.
  4. Punem oala pe foc mic și amestecăm până se încheagă/îngroașă.
  5. Oprim focul și adăugăm esența de vanilie.
  6. Dăm deoparte și ne apucăm de blat.

Blatul cu mere

  1. Mixăm ouăle cu zahăr și puțină sare.
  2. Incorporăm făina, praful de copt și laptele. Mixăm până obținem o compoziție omogenă.
  3. Adăugăm merele și amestecăm.
  4. Preîncălzim cuptorul.
  5. Tapetăm o tavă de 30x20cm cu hârtie de copt.
  6. Punem compoziția în tavă și crema de vanilie într-un poș.
  7. Crema de vanilie o punem pe diagonala tăvii peste compoziția cu mere (și în sens invers – vezi video)
  8. Coacem prăjitura 40-45 minute la 180 grade Celsius sau până trece testul scobitorii.
  9. Lăsăm să se răcească și pudrăm cu zahăr pudră.

Savurăm!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – PRĂJITURĂ CU MERE ȘI CREMĂ DE VANILIE

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s