Tartă cu ceapă caramilizată, brânză Brie și roșii

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

cod voucher: X8ZYSG1

cod voucher: X8ZYSG1

Tarta cu ceapă caramelizată și cu un topping din brânzeturi și roșii este ceva de vis care oferă senzații papilelor gustative.

Această tarta este mai mult un aperitiv sau un snack care este perfect pentru diferitele sărbători și ocazii speciale, dar nu numai.

M-am jucat puțin cu rețeta, punând brânza Brie și roșiile împreună, iar bucățile de servit să fie mai ușor de ținut în mână astfel încât și să funcționeze mai bine ca aperitive.

Brânza Brie poate fi înlocuită cu orice alte brânzeturi – gorgonzola, brânză cu mucegai, cașcaval, telemea, brânză feta

Ceapa caramelizată este delicioasă și emană un miros care înmiresmează casa.

La această rețetă am pregătit și un video în care vă arăt pașii modului de preparare – vezi video

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

  • 500g ceapă curățată, spălată, tăiată solzișori
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 roșii tăiate felii
  • Brânză Brie sau orice alt brânzet care vă este la îndemână sau vă place
  • 1 foaie de foietaj – aprox. 400g de aluat

Video – Mod de preparare:

  1. Încingem o tigaie în care topim untul și punem ceapa.
  2. Lăsăm ceapa să se înmoaie și adăugăm sarea și zahărul.
  3. Procesul de caramelizare durează în jur de 10-15 minute.
  4. Lăsăm să se evapore lichidul și amestecăm din când în când.
  5. Când ceapa capătă o culoare arămie, bronzată, atunci este gata.
  6. Preîncălzim cuptorul.
  7. Întindem o foaie de foietaj din comerț și o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Pe toată suprafața foii de foietaj punem ceapa caramelizată, roșiile și brânza.
  9. Dăm la cuptor pentru 30-35 minute.
  10. Lăsăm să se răcorească și putem servi.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – TARTĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s