Tort Fraisier – tort cu cremă de vanilie și căpșuni

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

cod voucher: X8ZYSG1

Acest tort clasic franțuzesc Fraisier este ideal pentru a începe să sărbătorim sezonul căpșunilor! Făcut cu un blat pufos, umplut cu cremă mătăsoasă și fină de vanilie și căpșuni proaspete și acoperit cu un ganache dulce de ciocolată albă. Este o idee nemaipomenită pentru orice ocazie.

Este minunat și ușor în textură, plin de aroma dulce și estivală a căpșunilor proaspete. Vă garantez că vă va impresiona toți oaspeții! Cu un pic de pregătire și gândire înainte, veți fi surprinși cât de realizabilă este această prăjitură!

Fraisier este un desert franțuzesc făcut cu căpșuni proaspete. Numele provine pur și simplu de la cuvântul francez „fraises”, care înseamnă căpșuni.

Mai jos am pregătit un video în care vedeți cum am montat aceste tort – vezi video.

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

Blat

  • 180g albuș cântărit
  • 150g zahăr
  • 200g făină
  • 70g ulei
  • 60g lapte
  • 1 plic praf de copt

Cremă

  • 4 gălbenușuri
  • 150g zahăr
  • 70g amidon de porumb
  • 450ml lapte
  • 200g frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • zahăr cu păstăi de vanilie sau zahăr vanilinat
  • 10g gelatină granulată hidratată așa cum scrie pe pliculeț
  • multe căpșuni

Decor

  • ganache de ciocolată albă: 100g ciocolată albă, 50g frișcă lichidă – le punem pe baie de aburi sau pe foc mic și amestecăm până se topește ciocolata.
  • căpșuni
  • fistic
Reclame

Mod de preparare:

Cremă fiartă – începem cu ea deoarece trebuie să se răcească complet

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Adăugăm puțin câte puțin lapte și punem pe foc mic. Amestecăm încontinuu până se încheagă și devine solidă. Luăm de pe foc, transferăm într-un bol și lăsăm să se răcească complet. După o oră la temperatura camerei putem da la frigider.

Blat

Batem albușurile spumă, adăugăm zahărul și mixăm până devine lucios și tare. Adăugăm laptele și uleiul și mai mixăm câteva secunde. Cu ajutorul unei spatule incorporăm făina și praful de copt.

Pregătim două tăvi tapetate cu hârtie de copt și două inele speciale pentru torturi ajustate la 26-28 cm. Împărțim compoziția de blat în două părți egale. Punem în fiecare inel din fiecare tavă o parte de blat. Dăm la cuptor la 180 de grade C pentru 30-40 minute sau până devin aurii și trec testul scobitorii.

Scoatem blaturile din cuptor și le lăsăm să se răcească complet

O parte de căpșuni le tăiem doar pe jumătate, iar o alta le tăiem în bucăți mici.

După ce totul s-a răcit, pregătim gelatina așa cum scrie pe plic.

Când totul s-a răcit, continuăm prin finalizarea cremei. Batem frișca spumă și adăugăm crema fiartă. Mixăm până se omogenizează și crema devine aerată și fină. În timp ce mixăm adăugăm esența de vanilie și gelatina pe care am hidratat-o în prealabil, iar apoi am topit-o în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

Pentru montajul acestui tort, te rog, vizionează videoclipul de mai jos.

Pentru decor pregătim ganacheul de ciocolată albă și îl punem peste blatul de tort. Dăm la frigider 30 minute, iar apoi putem pune mai multe căpșuni și fisticul mărunțit.

Tortul trebuie să stea la frigider cel puțin 4-5 ore pentru a fi siguri că s-a închegat/întărit.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

MONTAJ – TORT FRAISIER – VIDEO

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s