Banana Tart Tatin – Tarte Tatin – Tartă Tatin cu banane

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

cod voucher: X8ZYSG1

Banana Tart Tatin este o tartă care se prepară ușor și rapid, dar care este elegantă și foarte văratică.

Tarte Tatin, numită după surorile Tatin care au inventat-o ​​și au servit-o în hotelul lor ca fel de mâncare semnătural, este o patiserie în care fructele sunt caramelizate în unt și zahăr înainte ca tarta să fie coaptă. Are originea în Franța, dar s-a răspândit în alte țări de-a lungul anilor. Wikipedia (Engleză)

De asemenea, fructele pe care le puteți folosi la această tartă sunt foarte multe, precum: piersici, pere, mere, ananas, nectarine.

Mierea pe care eu am folosit-o este de la Taxiul cu Miere care produce produse apicole 100% naturale. Dacă sunteți din Sibiu și vreți să încercați o miere și sortimente noi în sfera apicolă pe piața locală, intrați pe pagina de Facebook și comandați!*

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

  • 1 foaie de foietaj – 400g de aluat
  • 70g zahăr
  • 60g miere de la Taxiul cu Miere
  • 100g unt
  • o jumătate de linguriță scorțișoară
  • 3-4 banane tăiate felii sau orice alte fructe

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Folosim o tigaie care poate fi folosită și în cuptor – de obicei cele cu mâner din metal
  3. Punem tigaia pe foc mic, topim untul.
  4. Peste unt punem zahărul și mierea. Amestecăm până se topesc.
  5. Adăugăm scorțișoara și mai lăsăm 1 minut.
  6. Oprim focul și punem feliile de banane peste compoziție – le puteți aranja în ordine! Atenție să nu vă ardeți cu compoziția care este defapt un caramel.
  7. După ce am așezat bananele punem foaia de foietaj. Marginile, încercăm, să le introducem sub compoziția lichidă.
  8. Băgăm tigaia la cuptor pentru 30 minute sau până aluatul devine pufos și auriu.
  9. Scoatem din cuptor și lăsăm 5-6 minute să se relaxeze, răcorească.
  10. După ce s-a răcorit cu ajutorul unei farfurii mari răsturnăm tarta.
  11. Lăsăm să se răcească și putem servi cu înghețată.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – BANANA TART TATIN – MOD DE PREPARARE

Video by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s