Tartă de ciocolată cu afine

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

cod voucher: X8ZYSG1

Tartă rapidă de ciocolată gustoasă, rapidă și ușoară. Doar 30 de minute durează prepararea ei! Într-adevăr, timpii de așteptare sunt cei mari pentru a obține textura perfectă.

Această tartă cu două feluri de ciocolată cu afine este un desert clasic, dar elegant și seducător.

Această tartă nu necesită cuptor, iar acest lucru o face foarte atrăgătoare. Blatul folosit este unul făcut din biscuiți, un blat care se face foarte ușor.

Pe blog puteți găsi și alte tarte cu ciocolată: Tartă vegană cu ciocolată, Tarte au chocolat, Tartă cu ciocolată și pere poșate, Profiterol chocolate tart.

Mai jos am pregătit și un video în care vă arăt fiecare pas al acestei rețete.

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.

Ingrediente:

Ganache de ciocolată neagră

  • 200g ciocolată neagră
  • 200g frișcă lichidă

Ganache de ciocolată albă*

  • 100g ciocolată albă
  • 90g frișcă lichidă

*Acest ganache de ciocolată albă este opțional, iar fructele le puteți pune ca decor peste ciocolata neagră și să dați la frigider fără să mai pregătiți ganacheul de ciocolată albă

Blat de biscuiţi

  • 350g biscuiți, negrii de preferat în cazul ciocolății albe
  • 100g de unt topit și răcit
  • 25g lapte în cazul în care blatul de biscuiți este prea solid

Decor

  • afine sau fructe de pădure
Reclame

Mod de preparare:

1. Începem prin a da biscuiții prin robot pentru a-i mărunți, adaugăm untul și laptele până ce biscuiții devin un „nisip” umed, care strâns în mână nu se sfărâmă. Într-o tavă de 25cm-28cm întindem blatul de biscuiți pe toată suprafața tăvii inclusiv pe mărgini, netezând cu fundul unui paharul. Băgăm tava la frigider până finalizăm crema.

2. Prentru ganacheul de ciocolată neagră punem frișca într-o oală pe foc mic, așteptăm să ajungă la temperatura de fierbere și să adăugăm ciocolata. Amestecăm până ce se topește ciocolata. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcorească 3-5 minute.

3. Când crema cu ciocolată este gata, scoatem blatul din frigider și punem peste acesta, compoziția de ciocolată neagră. Lăsăm 1 oră la frigider și apoi putem pune fructe.

4. Pregătim şi ganacheul de ciocolată albă, procedăm la fel ca în cazul ciocolății negre. Punem ganacheul peste fructe și ciocolata neagră. Fructele le punem înaintea ciocolății albe.

Dăm la frigider pentru cel puțin 3 ore, pe urmă putem savura.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

VIDEO – TARTĂ DE CIOCOLATĂ CU AFINE – VIDEO

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s