Visul Fructelor – tartă cu cremă de vanilie și fructe

Evaluare: 1 din 5.

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

cod voucher: X8ZYSG1

Amintirile mele din copilărie sunt dulci. De când mă știu am avut o atracție de desert, de dulce. Copilăria mea a fost foarte aromată și gustoasă datorită bunicii care făcea o mâncare delicioasă și mulțumită mamei care este modelul meu în bucătărie, ea fiind cofetar. De mic am fost dus prin cofetărie, eram parcă într-un vis dulce, mai ales când intram în frigidere și puteam să îmi aleg ce voiam și ce pofteam – practic am crescut în cofetărie – un mediu în care prin muncă se ajungea la rezultate dulci și apetisante. Momentul meu preferat, cum am și spus, intrarea în frigidere, printre toate prăjiturile care erau acolo doar una mi-a făcut mereu cu ochiul – Visul Fructelor, așa i se spunea acestei prăjituri care ajungea pe mesele și în inima oamenilor, mai ales a celor iubitori de vanilie. De fiecare dată când mergeam în vizită la mama la muncă, știu că mă aștepta cu tarta aceasta. Copilăria mea poate nu e ca a altora – îndepărtată, poate că nu așa dulce, dar au existat momente care acum îmi aduc zâmbetul pe buze și mă fac să mă mândresc.

Sper că v-a făcut plăcere să citiți această scurtă poveste despre copilăria mea presărată cu zahăr.

Visul Fructelor este o tartă de vanilie cu multe fructe, orice fructe vă face fericiți. Este ușor de pregătit, necesită doar dorință, dragoste și puțină pasiune.

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Ingrediente:

Blat:

  • 6 albușuri
  • 150g zahăr
  • 180g făină
  • 60ml lapte
  • 70ml ulei
  • 1 praf de copt

Crema de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 70g amidon de porumb
  • 140g zahăr
  • 600ml lapte
  • 30g unt – un cub de unt
  • 150g frișcă lichidă
  • esență de vanilie

Decor:

  • fructe: cireșe, portocale, afine, coacăze, zmeură, caise, ananas, nectarine, kiwi, căpșuni
  • opțional: gel pentru tarte – îl găsiți în magazine
Reclame

Mod de preparare:

Crema de vanilie

  1. Într-o cană gradată laptele și gălbenușurile. Într-o crăticioară de 2l (cu fund dublu) punem zahărul și amidonul, iar apoi adăugăm compoziția de lapte și gălbenușuri în crăticioară puțin câte puțin, amestecând fără să se formeze cocoloașe.
  2. Punem compoziția pentru cremă pe foc mic, amestecând încontinuu până se îngroașă compoziția și formează câteva bule de aer la suprafață. Adăugăm cubulețul de unt și amestecăm.
  3. Luăm de pe foc crema, o transferăm într-un bol curat și o lăsăm să se răcească complet.

Blat

  1. Preîncălzim cuptorul.
  2. Batem cu ajutorul unui mixer albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până ce compoziția devine lucioasă și tare.
  3. Mixând albușurile la viteză mică și incorporăm uleiul și laptele.
  4. Folosind o spatulă incorporăm făina fără să formăm cocoloașe cu mișcări ușoare de sus în jos.
  5. Punem compoziția într-o tavă dreptunghiulară de 40/30 cm tapetată cu hârtie de copt. Băgăm tava la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20-25 min sau până trece testul scobitorii și are o culoare aurie.

Montaj

  1. Cu ajutorul unui mixer batem frișca lichidă, iar peste aceasta adăugăm crema de vanilie răcită complet și esența de vanilie și o mixăm pentru câteva secunde cât să se omogenizeze și să nu rămână cocoloașe.
  2. În tava în care am copt blatul, punem o hârtie de copt nouă și blatul de sub care am luat hârtia cu care l-am copt. Blatul îl însiropăm cu câteva picături de lapte SAU sirop din conserva de ananas cât să fie umed.
  3. Punem crema de vanilie, o uniformizăm și nivelăm pe toată suprafața blatului. Tăiem fructele după propria dorință, le punem și le așezăm peste cremă. Opțional putem face un gel (pe care îl găsiți în magazine) pe care îl punem peste frcte pe toată suprafața tartei.
  4. Băgăm la frigider pentru cel puțin 3 ore

Tăiem tarta pătrățele și servim alături de și mai multe fructe!

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s