Tartă cu rubarbă și cremă de vanilie

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

Rubarba e în sezon și eu zic să profităm de asta!

Am pregătit o tartă simplă, dar gustoasă cu această plantă care este delicioasă și încântătoare.

Sunt foarte multe rețete pe internet cu rubarbă, iar eu zic să le explorați în perioada asta, deoarece rubarba nu va sta foarte mult cu noi :))

Găsiți rubarbă atât în magazine (ex.Lidl) sau piețe.

Reclame

Ingrediente:

Pandișpan

  • 150g făină
  • 200g rubarbă spălată, necurățată, tăiată bucăți mici
  • 2 ouă
  • puțină sare
  • 80ml ulei
  • 100ml lapte
  • 100g zahăr
  • 2 zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 cubuleț de unt pentru uns tava

Cremă patiseră de vanilie

  • 200ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 20g amidon
  • 80g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 cub de unt (aprox.15g)

Decor(opțional)

  • dulceață de rubarbă: fierbem rubarba cu zahăr până ajunge la consistența unei dulceți

Mod de preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul. Tapetăm fundul unei tăvi cu diametrul de 23-25cm cu o foaie de copt și marginile cu unt.
  2. Într-un bol batem ouăle cu zahărul până își dublează volumul. Adăugăm laptele și ulei și mai mixăm pentru câteva secunde. Incorporăm făina, praful de copt, sarea, și zahărul vanilat, mai mixăm pentru câteva secunde. La sfârșit adăugăm rubarba și amestecă cu o spatulă.
  3. Punem compoziția obținută în tavă și băgăm la cuptor pentru 35-40 min la 165 grade Celsius.
  4. Scoatem tava cu pandișpan din cuptor și lăsăm să se răcească.
  5. Între timp, într-o cană gradată punem laptele și îl amestecăm împreună cu ouăle. Într-o oală cu fund dublu punem ingredientele uscate, turnăm puțin câte puțin din compoziția de ouă cu lapte și amestecăm cu ajutorul unui tel fără să formăm cocoloașe, la sfârșit punem esența de vanilie. Punem compoziția obținută pe foc mediu și amestecăm în continuu până se îngroașă și formează câteva bule de aer deasupra. Luăm de pe foc şi lăsăm să se răcească câteva minute.
  6. OPȚIONAL: – Scoatem pandișpanul din tavă, îl întoarcem cu susul în jos și – punem crema de vanilie pe deasupra.
  7. Băgăm la frigider, timp în care pregătim dulceața de rubarbă – opțional
  8. Decorăm tarta după preferință (eu am pus puțină zmeură mărunțită) și o băgăm la frigider pentru cel puțin două ore.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook.
Reclame

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s