Șnițele de porc pufoase cu sos de unt și usturoi

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Toată lumea ar trebui să știe cum să facă niște șnițele delicioase acasă. Postez rețeta asta doar pentru a-mi aduce aportul săptămânal de delicatese postate :))

Aceste șnițele sunt pufoase, este o rețetă clasică și originală, nimic mai mult.

Împreună cu o garnitură pe cinste, șnițele pot deveni o masă copioasă. Mai jos am scris câteva idei de garnituri.

Și ca totul să fie perfect, am și filmat rețeta. Găsiți mai jos video.

Ingrediente:

  • cotlet de porc tăiat felii de aprox. 1 cm grosime și bătute cu ciocanul de șnițele
  • *(3 linguri de) făină
  • *(3 linguri de) pesmet
  • *(4) ouă
  • sare, piper

Sos de unt și usturoi

  • 100g unt
  • 2 linguri de smântână pentru gătit
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare, piper

*am pus cantitățile în paranteză deoarece acestea variază în funcție de cantitatea de carne pe care o pregătiți

Reclame

Mod de preparare:

  1. După ce am bătut feliile de carne de porc le asezonăm cu sare și piper.
  2. Pregătim trei farfurii în care punem făina, pesmetul și ouăle (vezi video).
  3. Punem o tigaie pe foc și ulei la încins la foc moderat (punem ulei cât să acopere fundul tigăii).
  4. Luăm câte o bucată de carne o trecem prima dată prin făină, apoi prin ou, iar la final prin pesmet. O punem în uleiul încins și o întoarcem când devine aurie pe o parte (durează aproximativ 3-4 minute pe o parte la foc mediu). La fel procedăm cu restul de felii de carne.

Sos de unt cu usturoi (vezi video)

  1. Într-o crăticioară topim untul la foc mic.
  2. Adăugăm smântâna pentru gătit și amestecăm încontinuu până începe ușor să scadă din compoziție.
  3. Adăugăm usturoiul, pătrunjelul, sare și piperul după gust. Amestecăm și lăsăm deoparte să se răcorească.

Eu am servit aceste șnițele cu un piure de cartofi, însă puteți să pregătiți orice alt fel de garnitură (cartofi noi la cuptor cu rozmarin, cartofi copți, orez prăjit, risotto, salată, cartofi wedges, etc.)

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame

VIDEO – ȘNIȚELE DE PORC PUFOASE CU SOS DE UNT ȘI USTUROI – VIDEO

ULTIMELE ARTICOLE

POSTĂRI RECENTE INSTAGRAM @iambogdybogdan

Reclame

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Un gând despre „Șnițele de porc pufoase cu sos de unt și usturoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s