Ruladă cu cremă de mascarpone și căpșuni

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.
Reclame

Sezonul căpșunilor proaspete, dulci și aromate este aici.

O prăjitură delicată cu un gust fin și cu opulentă, umplută cu o cremă delicioasă cu mascarpone și căpșuni.

Aceasta este o rețetă de ușoară și fructată de rulada dulce. Este un desert foarte bun, pufos, care se topește în gură. E ca și cum ai mânca un norișor dulce.

Rulada are ca umplutură o cremă fină de mascarpone cu căpșuni proaspete pe care, dacă vă doriți, puteți să o înghețați și să o transformați într-o rulada-înghețată 🙂

De asemenea, ca să fie și mai ușoară prepararea acestui desert, am pregătit un video pe care îl puteți vedea mai jos.

Reclame
Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook

Ingrediente:

Blatul pentru ruladă

  • 3 albușuri
  • 3 gălbenușuri
  • 130g zahăr
  • 60g lapte ușor călduț
  • 85g făină

Crema de mascarpone cu căpșuni

  • 250g mascarpone
  • 250g frișcă lichidă/smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri de zahăr pudră (în funcție de cât de dulce sau îndulcită este frișca din comerț)
Reclame

Mod de preparare:

Blat

  1. Batem albușurile spumă. După ce s-a format o spumă tare, adăugăm zahărul și mixăm până albușurile sunt tari și lucioase.
  2. Adăugăm câte un gălbenuș pe rând și la laptele și mixăm în continuare.
  3. Pe urmă, incorporăm făina cu o spatulă cu mișcări de sus în jos, astfel încât să nu rămână făină neincorporată.
  4. Preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  5. Punem în tava tapeta compoziția pentru blat, nivelăm și uniformizăm frumos.
  6. Băgăm tava la cuptor pentru 30-35 min la 160 de grade Celsius sau până trece testul scobitorii curate.
  7. Scoatem blatul din cuptor, iar cu ajutorul altei hârtie de copt pe măsura blatului pe care îl rulăm pe lățime și îl lăsăm să se răcească. (vezi video)

Crema

  1. Batem frișca spumă, adăugăm mascarpone si zahărul și mixăm până devine o cremă densă și omogenă.
  2. Căpșunile le tăiem cuburi mici și cu ajutorul unei spatule le incorporăm în cremă. Dacă nu vreți să le băgați în cremă, puteți să le puneți peste cremă după ce o întindeți pe blat.

Montaj

  1. Derulăm blatul răcit, luăm 3 sferturi din crema de mascarpone cu căpșuni (ne mai trebuie puțină cremă pentru ultimul pas) și o întindem peste blat și rulăm din nou (cu ajutorul hârtie de copt cu care a fost băgat în cuptor) în același sens în care am derulat :)) – vezi video.
  2. Băgăm rulada la frigider cel puțin 1 oră, iar apoi o scoatem și finisăm rulada cu restul de cremă rămasă (dacă nu va mai rămas cremp puteți să pudrați rulada cu zahăr pudră). Băgăm pentru încă 2 ore la frigider – vezi video

Servim rulada cu și mai multe căpșuni proaspete.

Poftă bună!

Cu drag, The Teenager Cook!

Reclame

VIDEO – RULADĂ CU CREMĂ DE MASCARPONE ȘI CĂPȘUNI – VIDEO

Photo by Bogdan Bodi – food blogger at The Teenager Cook
Reclame
Reclame

The Teenager Cook Newsletter

Alătură-te mie! Dacă vrei să primești e-mail din parte mea în care vei descoperi noi rețete, apariții media. De asemenea, poți să fi primul care află despre noile articole de pe blog, iar pentru cei abonați prin email pregătesc resurse premium pe zona de food. So…Go for it!

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s